Cadoul morbid pe care Putin i l-a dat lui Berlusconi. Ce a făcut președintele Rusiei în timpul unei partide de vânătoare: „Mi-a arătat o latură violentă de neimaginat”

Ultima actualizare:

Într-o escapadă de vacanță în anul 2013, Vladimir Putin și Silvio Berlusconi au petrecut timp împreună, adâncind legătura lor în cadrul unei partide de vânătoare organizate de președintele rus.

Silvio Berlusconi a fost oripilat / foto: Profimedia
Silvio Berlusconi a fost oripilat / foto: Profimedia

Gestul aparent neobișnuit al lui Putin de a-i oferi lui Berlusconi o inimă de căprioară drept cadou a stârnit curiozitatea și ulterior, dezgustul fostului premier italian.

Conform relatărilor lui Fabrizio Cicchitto, un fost senator al partidului Forza Italia al lui Berlusconi, cei doi politicieni își petreceau vacanța împreună.

Cicchitto a mărturisit că această experiență l-a făcut să descopere o latură a lui Putin pe care nu o anticipase, o latură mai violentă decât și-ar fi imaginat la un lider cunoscut pentru raționalitatea sa.

Vladimir mi-a arătat o latură violentă pe care nu mi-am imaginat-o la un om atât de bun și rațional”, a povestit Cicchitto, potrivit Corriere della Sera și Politico.  

Putin nu avea experiență la vânătoare

Cu toate că Putin nu avea experiență în vânătoare, Berlusconi a acceptat oferta acestuia de a se alătura partidei de vânătoare. În timpul expediției în pădure, Putin i-a înmânat lui Berlusconi o armă, iar cei doi au pornit împreună în căutarea prăzii prin zăpadă.

Momentul decisiv al partidei de vânătoare a survenit când Putin a identificat două căprioare. Îndemnându-l pe Berlusconi să tragă, președintele rus i-a ordonat să-și ia ținta.

Refuzul politicianului italian de a trage a dus la intervenția lui Putin, care a tras și a doborât ambele animale. Ulterior, Putin a procedat la tranșarea unei căprioare și extragerea inimii acesteia, considerând-o un deliciu culinar excepțional.

Reacția de respingere și dezgust a lui Berlusconi a fost evidentă, acesta retrăgându-se și vomitând în urma scenei crude la care fusese martor. Cu toate acestea, Berlusconi și-a menținut susținerea pentru Putin, sugerând că gesturile șocante ar putea fi doar parte dintr-un ritual obișnuit al vânătorilor.

Relația strânsă dintre cei doi lideri politici a fost subliniată și de Putin, care l-a numit pe Berlusconi un "prieten adevărat" după moartea acestuia în iunie anul precedent.

Vladimir Putin, la al cincilea mandat

Vladimir Putin a fost învestit marți pentru cel de-al cincilea mandat de președinte al Rusiei într-o ceremonie solemnă la Kremlin. În discursul său de învestire, Putin a abordat subiecte precum războiul din Ucraina și relațiile cu Occidentul.

El a subliniat importanța menținerii tradițiilor și valorilor ruse și s-a arătat dispus să dialogheze cu Occidentul, dar numai dacă acestea respectă cerințele Moscovei.

Ceremonia a început cu prezentarea solemnă a simbolurilor naționale și a Constituției în fața membrilor Consiliului Federației, deputaților din Duma de Stat și a judecătorilor Curții Constituționale a Federației Ruse.

După depunerea jurământului în fața poporului rus, Putin și-a exprimat dorința de a continua să promoveze Rusia ca o mare putere mondială, reiterând disponibilitatea sa pentru dialog cu Occidentul, dar subliniind necesitatea respectării reciprocității și a intereselor Rusiei.

Putin a subliniat și intenția sa de a menține stabilitatea internă și de a promova o conducere bazată pe loialitate față de țară. În plus, el a vorbit despre angajamentul său față de dezvoltarea țării și educația tinerei generații. În încheiere, Putin a reiterat determinarea sa de a face tot posibilul pentru a justifica încrederea poporului rus și a subliniat importanța unității naționale în realizarea obiectivelor comune ale țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
motanul max universitate vermont facebook jpg
dunare budapesta jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net