Serviciile secrete germane, semnal de alarmă. Putin ar pregăti un război împotriva țărilor NATO în viitorul foarte apropiat

În conformitate cu un raport elaborat de serviciile de informații germane și prezentat guvernului, se arată că Federația Rusă se pregătește pentru un potențial conflict cu țările membre NATO în viitorii ani.

Vladimir Putin ar urma să atace o țară baltică sau Finlanda  / foto: AFP
Vladimir Putin ar urma să atace o țară baltică sau Finlanda / foto: AFP

Conform informațiilor furnizate de sursele citate de Business Insider, Moscova pare să își propună să-și dubleze puterea militară, în special în următorii cinci ani. Această creștere a capacității militare a Rusiei este susținută de o serie de acțiuni, inclusiv reorganizarea armatei, deplasarea trupelor și amplasarea de rachete în vestul țării.

Rusia lui Putin ar putea ataca o țară baltică sau chiar Finlanda

Analiza serviciilor de informații germane indică posibilitatea ca președintele rus, Vladimir Putin, să inițieze un atac asupra cel puțin unei părți a NATO, în special asupra statelor baltice sau Finlandei, începând cu anul 2026. Aceasta reprezintă o schimbare semnificativă față de percepția anterioară a mulțimii de experți militari, care considerau că Europa mai are timp să se pregătească.

Cu toate acestea, oficialii din cadrul Alianței Nord-Atlantice manifestă îngrijorare cu privire la creșterea capacității militare a Rusiei și la posibila escaladare a conflictului, dar nu sunt convinși că aceste evoluții vor duce neapărat la un război.

Potrivit evaluării serviciilor speciale americane, pe termen mediu nu se vede riscul imediat al unui atac al Federației Ruse asupra NATO. Este estimat că Rusia ar mai avea nevoie de cinci până la opt ani pentru a-și restabili complet puterea militară, care a fost afectată de intervenția în Ucraina.

Armata rusă este în continuă extindere și restructurare

Oficialii estoni din domeniul informațiilor externe și militare susțin că Kremlinul extinde și restructurează forțele armate ale Rusiei în perspectiva unui posibil conflict cu NATO în următorii 10 ani, observând că acest proces a început la aproximativ doi ani după invazia rusă în Ucraina.

Institutul American pentru Studiul Războiului consideră că armata rusă a demonstrat capacitatea de adaptare la conflictele din Ucraina și probabil își propune să aplice lecțiile învățate în pregătirea pentru o eventuală confruntare prelungită cu NATO.

În ceea ce privește situația politică și de securitate din Europa, există îngrijorări cu privire la slăbiciunea și divizările dintre aliații occidentali, care ar putea fi exploatate de Rusia. Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, a avertizat că Europa ar putea fi vulnerabilă în fața unor astfel de manevre ale lui Putin. Estimările sugerează că lipsa de unitate și acțiune din partea Occidentului ar putea alimenta ambițiile expansioniste ale Rusiei.

În concluzie, în contextul unei Europe îngrijorate de propriile sale probleme și de retragerea Americii, Putin ar putea să mizeze pe incapacitatea sau lipsa de voință a Vestului de a contracara agresiunea Rusiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
coltea jpg
truck 2920533 1280 jpg
sectie votare jpg
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net