Cine este Daria. Ochii întregii lumi sunt ațintiți asupra ei. „Cred cu tărie acest lucru”

Ultima actualizare:

Moarte a activistului și prizonierului politic Aleksei Navalnîi, cel mai mare critic vocal al președintelui rus Vladimir Putin, a survenit la doar câteva luni după ce fiica sa Daria a jurat că nu va „înceta niciodată să lupte” pentru el. Are 23 de ani și este cea mai mare dintre cei doi copii ai lui Aleksei Navalnîi și Iuliei Navalnaia. De la moartea opozantului rus, ochii întregii lumi sunt îndreptați spre ea, fiind considerată adevărata urmașă a lui Navalnîi în lupta pentru o Rusie liberă, scrie presa internațională.

image

„Dasha”

Aleksei Navalnîi a lăsat în urmă o fiică, Daria, pe soția sa Iulia şi pe fiul său Zahar, în vârstă de 16 ani. Fiica cea mare este cea care poartă pe umerii ei speranțele opoziției față de Vladimir Putin.

Daria Navalnaya sau Dasha cum i se spune s-a născut în 2001 și a fost urmată de fratele ei Zakhar, în 2008.

„Dasha” a început să studieze psihologia la Universitatea Stanford, California, în 2019. Doi ani mai târziu, în 2021, ea a acceptat Premiul Saharov al Parlamentului European în numele tatălui ei, cea mai prestigioasă distincție pentru drepturile omului din Uniunea Europeană.

Atunci, ea a apărut în fața deputaților cu un portret al lui Aleksei Navalnîi, lângă un scaun gol. În discursul său Daria a avertizat Parlamentul European:

„Pentru a-și crește popularitatea, [Putin] poate începe și un război”. Două luni și jumătate mai târziu, pe 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina.

Daria a vorbit de mai multe ori despre tatăl ei și despre campaniile sale împotriva corupției oficiale din Rusia. Când avea 10 ani, tatăl ei, Aleksei Navalnîi a fost arestat pentru prima oară. Atunci a scris un mesaj.

„Am vorbit cu părinții mei și am aflat că, chiar dacă poliția nu ne place, tata face ceea ce trebuie... mereu am fost mândră de asta”, scria Daria pe rețelele sociale.

Între timp, ea a devenit extrem de populară în spațiul online și, la fel ca tatăl ei, o activistă.

A participat la o serie de interviuri în care a vorbit despre speranțele ei pentru viitorul Rusiei Publicații prestigioase din toată lumea au scris de-a lungul timpului despre Daria Navalnaia

La fel ca tatăl ei, Daria vrea să se întoarcă la Moscova

De la moartea lui Aleksei Navalnîi, anunțată pe data de 16 februarie, ochii întregii lumi au fost ațintiți asupra acestei tinere de 23 de ani, care pare să poarte în ea lupta tatălui ei împotriva puterii ruse, scrie și „Madame Figaro”.

„Obiectivul meu este […] să participăm activ la crearea de politici care să reflecte valorile libertății, egalității și integrității”. Așa se descrie Daria Navalnaia în biografia ei de pe LinkedIn.

Fiica lui Navalnîi locuiește în Statele Unite, unde studiază, dar încă din 2021 a anunțat într-un interviu acordat săptămânalului german „Der Spiegel” că dorește să se întoarcă la Moscova, „cel mai bun oraș”, după cum a spus ea.

„Mi-e dor de oamenii din Rusia. Ei înțeleg că viața nu este ideală, dar că putem și trebuie să încercăm să îmbunătățim societatea. Îmi place acest lucru”, declara ea.

Când a primit „Premiul pentru curaj”, un premiu acordat de 25 de organizații pentru drepturile omului oferit în acel an deţinuţilor politici din Rusia și Belarus, Daria Navalnaia a spus o frază a tatălui ei:

„Rusia merită să fie liberă și fericită și va fi”. După care a adăugat: „Și eu cred cu tărie acest lucru”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net