Moartea lui Evgheni Prigojin, pusă sub semnul întrebării! A fost asasinat de Putin sau, de fapt, trăiește?

O moarte despre care președintele american Joe Biden a spus că nu îl surprinde. Asta pentru că, toată lumea știa că Evgheni Prigojin avea zilele numărate, după ce Vladimir Putin nu i-a iertat niciodată trădarea. Cândva prieten și „bucătar” al liderului de la Kremlin, Prigojin și-a câștigat reputația drept cel mai crud comandant dintre cei care conduceau trupele ruse în războiul din Ucraina.

Vladimir Putin și Evgheni Prigojin
Putin nu a uitat și nu a iertat trădarea lui Prigojin (Foto: Profimedia)

Un avion care îi aparținea fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver. „Bucătarul lui Putin” era pe lista pasagerilor, potrivit agenției de presă ruse Tass. Toate cele 10 persoane aflate la bord și-au găsit sfârșitul.

S-a speculat mult pe seama morții lui Prigojin, unii crezând că șeful mercenarilor Wagner și-ar fi înscenat moartea, alții că ar fi fost asasinat de însuși Vladimir Putin. Canalul Telegram Grey Zone, asociat cu grupării Wagner, a susținut că avionul a fost doborât de apărarea aeriană. Pe de altă parte, există și ipoteza unei explozii la bordul avionului sau o înscenare, aceasta din urmă dându-le speranță celor care speră că „rivalul lui Putin” este în viață.

Evgheni Prigojin a murit la 63 de ani (Foto: Profimedia)
Evgheni Prigojin a murit la 63 de ani (Foto: Profimedia)

Prigojin a încercat o lovitură de stat, în iunie 2023

Prigojin, un fost condamnat, bucătar și vânzător de hot dog, devenit șef mercenar cu o reputație în armata rusă, în contextul invaziei din Ucraina, nu mai era văzut cu ochi buni la Kremlin. Asta după ce a lansat un marș asupra Moscovei, pe 23 iunie, în ceea ce mulți au spus că a fost o încercare de lovitură de stat.

Avionul în care se afla șeful Wagner s-a prăbușit în Tver (Foto: Profimedia)
Avionul în care se afla șeful Wagner s-a prăbușit în Tver (Foto: Profimedia)

Prigojin a supărat Moscova, după ce a criticat public motivele oficiale invocate pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, spunându-le rușilor că au fost mințiți și că fiii lor mureau într-un război zadarnic, din cauza lui Putin. Liderul de la Kremlin a calificat gestul lui Prigojin drept trădare și a promis că nu va ierta pe nimeni implicat în tentativa de lovitură de stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
image png
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net