7 motive să bei ceai de măceşe
Apreciate de sute de ani pentru efectele lor terapeutice, măceşele sunt un izvor de vitamina C, motiv pentru care specialiştii le recomandă ca fiind un medicament revigorant, care alungă oboseala intensă.
Iată ce alte minuni mai fac aceste bobiţe mici şi roşii în organismul nostru!
1. Tratează durerile de stomac
Ceaiul de măceşe este un remediu excelent pentru intoxicaţii, diaree, afecţiuni hepatice, viermi intestinali (în acest caz, şi pulberea de măceşe este foarte eficientă).
2. Protejează inima
Antioxidanţii din compoziţia lor au un rol protector pentru inimă. Infuzia de măceşe scade tensiunea arterială şi normalizează circulaţia sângelui.
3. Întăreşte imunitatea
Ceaiul de măceşe e recunoscut ca fiind un bun stimulator al sistemului imunitar. Vitamina C din fructele de măceş întăreşte imunitatea organismului, prevenind afecţiunile specifice sezonului rece (răceală, gripă etc). Conţin de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele. Prin conţinutul ridicat în vitamine şi minerale fructele dau rezultate uimitoare şi în caz de anemie.
4. Te ajută să slăbeşti
Măceşele au efect diuretic, specialiştii demonstrând că aceste fructe sunt eficiente pentru cei care doresc să piardă în greutate. Mai mult, datorită acestei proprietăţi, grăbeşte eliminarea nisipului, dar şi a pietrelor de la rinichi.
5. Previne cancerul
Gama de antioxidanţi, flavonoidele, polifenolii şi toate substanţele active din compoziţia măceşelor au capacitatea să prevină diferite forme de cancer.
6. Remediu pentru afecţiunile ficatului
Măceşele pot fi folosite în calmarea crizelor de ficat sau a colicilor biliare. De aceea, după o masă copioasă, o cană de ceai de măceşe este binevenită.
7. De ajutor în artrită
Nu în ultimul rând, ceaiul de măceşe e recomandat pentru tratarea şi prevenirea artritei, www.alegesanatos.ro.