7 sfaturi pentru a preveni acneea

1. Păstrează-ţi pielea mereu curată

Acesta este unul dintre cei mai importanţi paşi pe care trebuie să-i faci. Aşadar, spală-ţi corect faţa, pentru a evita agravarea sau apariţia coşurilor. Foloseşte un produs astringent şi masează-l pe faţa umedă atât dimineaţa, cât şi seara, apoi îndepărtează-l cu apă călduţă. Mişcările trebuie să fie fine, pentru a nu agresa faţa şi a excita glandele sebacee. Prin spălare, se îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, impurităţile, excesul de sebum şi se curăţă porii.

2. Schimbă-ţi faţa de pernă cât mai des

Deoarece uleiul de pe faţă şi de pe păr sunt lăsate pe pernă în timp ce dormi, acest lucru poate duce la iritarea pielii şi la apariţia acneei. Pentru a evita acest lucru, este necesar să-ţi schimbi faţa de pernă o dată la două zile sau să pui pe ea un prosop, pe care să-l schimbi la acelaşi interval de timp.

3. Spală-te zilnic pe cap

Acest lucru este obligatoriu dacă părul tău se îngraşă foarte repede. O igienă corespunzătoare a scalpului ajută ca porii să nu se mai infecteze atât de uşor. Evită pe cât posibil folosirea de produse cosmetice pentru păr, în special sprayul fixativ, geluri sau vopsea. Chiar dacă ele sunt puse pe păr, pot intra în contact cu faţa foarte uşor, iritând pielea.

4. Hidratarea este foarte importantă

Dacă utilizezi deja un tratament antiacneic, probabil ai observat că este destul de agresiv, uscând foarte mult tenul. De aceea, pe lângă gelul de curăţare şi loţiunea tonică, foloseşte şi o cremă hidratantă. Crema hidratantă potrivită pentru tenul cu probleme ar trebui să fie sub formă de gel, cu o consistenţă lejeră, care să nu încarce suplimentar pielea şi să nu astupe porii. Astfel, tenul va fi hrănit în profunzime, iar senzaţia de uscăciune va dispărea.

VEZI AICI CELELATE SFATURI

FotoJet jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
DIICOT - main
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg