8 alimente care te ajută să ai un sistem limfatic mai bun. La ce să fii atent dacă iei suplimente

Sistemul limfatic este foarte important, el ne ajută să eliminăm toxinele din corp, să avem o sănătate de fier şi o stare generală bună. Pentru a ajuta sistemul limfatic, e important să fim atenţi la dietă şi să consumăm alimente care să îmbunătăţească funcţiile acestuia. Iată opt dintre aceste alimente.

Iată ce alimente ajută la îmbunătăţirea sistemului limfatic
Iată ce alimente ajută la îmbunătăţirea sistemului limfatic

Nutriționistul Gianluca Mech ne recomandă opt alimente care ajută la buna funcţionare a sistemului limfatic, dar are şi recomandări când vine vorba de suplimentele naturale pe care le putem lua dacă avem nevoie de un boost.

„Sistemul limfatic ne ajută să întăririm sistemul imunitar, ne curăță sângele și detoxifiază natural organismul. O rețea uriașă de vase limfatice reciclează plasma sanguină eliminând lichidul din țesuturi, filtrându-l și transportându-l înapoi în fluxul sanguin. Putem ajuta sistemul limfatic să funcționeze la nivel optim prin sport și dietă sănătoasă”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Iată opt alimente pe care trebuie să le introducem în dieta noastră pentru ca sistemul nostru limfatic să funcţioneze la parametri optimi.

Gianluca Mech
Gianluca Mech

Apa

Hidratarea e esenţială şi, evident, ajută la îmbunătăţirea sistemului limfatic.

„Apa este vitală! Amintiți-vă întotdeauna să vă hidratați organismul suficient. Apa ajută lichidul limfatic să curgă cu ușurință”, a declarat Gianluca Mech.

Merișoare

Merişoarele sunt foarte bune, dar trebuie să fie fructe proaspete sau suc natural, nu varianta procesată.

„Merișoarele ajută la descompunerea excesului de grăsime pe care vasele limfatice îl vor elimina. Este important să consumăm fructe proaspete sau chiar suc natural de merișor, dar să evităm variantele procesate, îndulcite și pasteurizate”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Legume verzi

Legumele verzi conţin colorofilă, care are proprietăţi de curăţare. Cele mai indicate sunt kale, spanac şi broccoli.

„Clorofila, nutrientul verde care captează lumina soarelui, are proprietăți puternice de curățare. Efecte benefice asupra sângelui și, prin urmare, și asupra lichidului limfatic. Căutați să consumați cât mai des kale, spanac sau broccoli”, a explicat specialistul.

Nuci și semințe

În nuci şi seminţe se găsesc acizi graşi esenţiali, care ajută la combaterea inflamaţiei, dar şi la absobţia vitaminelor şi mineralelor.

Acizii grași esențiali, grăsimile sănătoase care se găsesc în chia, nuci, ulei de măsline, ulei de cocos, nucă de cocos și avocado, joacă un rol în combaterea inflamației. De asemenea, întăresc țesutul vascular, ajută la absorbția vitaminelor și mineralelor liposolubile și ajută la eliminarea toxinelor solubile în grăsimi”, menționează nutriționistul Gianluca Mech.

Usturoi

Ustoriul este un alt aliment care nu trebuie să lipsească din dieta noastră, pentru că întăreşte sistemul imunitar şi ajută la eliminarea toxinelor. El este însă bun proaspăt, nu sub formă de pudră.

„Usturoiul întărește sistemul imunitar și combate microbii. Îmbunătățește circulația și ajută la eliminarea toxinelor. Susține funcția sistemului limfatic și are proprietăți antibacteriane. Recomand utilizarea usturoiului proaspăt în detrimentul pulberii de usturoi care se găsește în supermarketuri”, a mai spus nutriţionistul.

Ghimbir

Un condiment care trebuie să se regăsească în alimentaţie este ghimbirul, care are efecte positive asupra digestive şi circulaţiei.

„Ghimbirul are efecte benefice asupra digestiei si circulației, două sisteme care sunt legate direct de sistemul limfatic. Un condiment foarte gustos, ar fi minunat dacă am include ghimbirul în cât mai multe dintre preparatele pe care le consumăm. Din nou, rădăcina de ghimbir, nu prafurile din magazine cu gust de ghimbir”, ne atenționează Gianluca Mech.

Turmeric

Turmericul, un alt condiment gustos, ajută la reducerea inflamaţiei şi îmbunătăţeşte ciruclaţia.

Ajută la reducerea inflamației, subțiază sângele și îmbunătățește circulația. Toate acestea ajută la susținerea proceselor sistemului limfatic”, a mai declarat medicul.

Citrice

Şi fructele trebuie să se regăsească în dieta noastră: mai exact citricele, care sunt bogate în antioxitanţi şi enzime.

„Citricele ajută la hidratarea organismului, sunt bogate în antioxidanți și enzime puternice și contribuie la curățarea și protejarea sistemului limfatic”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

La ce suplimente putem apela

Dacă ne dorim, pute, apela şi la suplimente pentru a susţine buna funcţionare a sistemului limfatic, dar trebuie să fie 100% naturale, recomandate de nutriţionşti, şi nicidecum luate de pe net sau din magazine, după ureche.

Sistemul limfatic poate fi susținut și cu ajutorul suplimentelor lichide pe bază de plante naturale, special concepute pentru detoxifierea și echilibrarea organismului. Atenție, însă, să nu alegeți orice supliment găsit în comerț sau online, ci acelea recomandate de nutriționiști, dovedite a fi eficiente, fără coloranți, zahăr, sau compuși chimici problematici”, a compeletat Gianluca Mech.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net