Aceste plante protejează ficatul

Ultima actualizare:

    Ficatul este afectat negativ de alimentația neechilibrată și stilul de viață dezorganizat.www.clickpentrufemei.ro
Ficatul este afectat negativ de alimentația neechilibrată și stilul de viață dezorganizat.www.clickpentrufemei.ro

Într-o eră în care mersul pe jos este un moft, mâncarea bio - un lux, iar restaurantele pentru nefumători erau, până de curând, rarități, nu e de mirare că multe persoane se plâng de probleme ale ficatului. În ajutorul acestuia vine natura, care oferă o selecție de plante care-l pot proteja.

Ficatul este un organ complex, care realizează o multitudine de funcții metabolice. Între altele, acesta intervine în producerea proteinelor din sânge, produce acizii biliari și asigură detoxifierea organismului prin intermediul sistemelor enzimatice. Acesta poate fi afectat negativ de alimentația neechilibrată și stilul de viață dezorganizat, de consumul de alcool, de abuzul de medicamente, precum și de aerul poluat din marile orașe sau din orășelele industriale. De aceea este important să îl protejezi.

În România, anul trecut erau peste 700.000 de persoane afectate de virusul hepatitei C, iar peste 1.000 dintre ei mor anual din cauza bolii. Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Matei Balș", Adrian Streinu Cercel, avertizează că numărul deceselor se va tripla, până în 2030, în lipsa unei strategii naționale.

Armurariul, cel mai puternic remediu natural

În medicina naturistă se folosesc rădăcinile și fructele (semințele) recoltate după căderea frunzelor. Principiile active ale plantei au acțiune hepatoprotectoare, protectoare și curativă asupra ficatului. Planta ţepoasă, care crește până la 1 metru înălţime, face flori roşiatice, cu seminţe cu gust amărui - din care se extrage silimarina sau ciulinul laptelui, cum i se mai spune. Prepară o infuzie dintr-o lingură de armurariu la o cană de apă fierbinte (nu clocotită). Pentru un efect mai puternic, râșnește semințele până obții o pulbere, pe care o poți păstra maxim 4-5 zile într-un recipient închis ermetic, la loc răcoros, ferit de lumină. Ia câte o linguriță de 4 ori pe zi, înainte de masă. Ține pulberea sub limbă, 10-15 minute, apoi înghite și bea un pahar cu apă. Dacă vrei să prepari singură tinctura (aceasta fiind cea mai convenabilă, datorită termenului de valabilitate de până la 2 ani), amestecă 50 g pulbere de silimarină cu alcool alimentar cât cuprinde. Lasă la macerat 14 zile înr-o sticlă închisă ermetic. Strecoară soluția și pune-o în sticluțe mici. Ia câte o linguriță, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Armurariul se folosește cu prudență în ultimul trimestru de sarcină.

Află ce plante protejează ficatul pe clickpentrufemei.ro. 

Semnele care-ți spun că ficatul este suprasolicitatSuferi de ficat gras? Ține cont de aceste sfaturi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
lebanon 3836125 1280 jpg
sencha 7807228 1280 jpg
image png
Bazilica Sfântul Petru (© Pixabay)
building 7935883 1280 jpg
ceaiuri pentru fiere din plante medicinale jpeg
creanga si eminescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net