Adormi greu? Ia ultima mas─â la ora 19.00

4 septembrie 2012
image
Studiile au ar─âtat c─â insomnia m─âre┼čte riscul de cancer, boli de inim─â, diabet, ┼či predispune la cre┼čtere ├«n greutate

Somnul de calitate sc─âzut─â cre┼čte nivelul de stres ┼či m─âre┼čte dezechilibrele emo┼úionale sl─âbind energia ├«ntregului organism. ┼×tefan Pu┼čc─â, specialist ├«n terapii complementare, ne propune un exerci┼úiu simplu pentru a sc─âpa de insomnii.

Pentru a avea un somn profund este util s─â m├ónc─âm doar o mas─â u┼čoar─â seara ├«nainte de ora 19, de preferat alimente care au un con┼úinut ridicat de calciu ┼či magneziu.

Este indicat s─â ne asigur─âm c─â este lini┼čte, ├«ntuneric, r─âcoare ┼či aer curat ├«n dormitor ┼či s─â ne men┼úinem o or─â fix─â de culcare. Somnul cel mai odihnitor are loc ├«ncep├ónd de la zece seara.

Este util să folosim o lampă de aromaterapie cu esenţe florale. Cu o oră înainte de somn trebuie să evităm orice stimuli care ne pot agita, cum ar fi privitul la televizor, navigarea pe internet sau discuţiile în contradictoriu cu cei din jur.

├Än locul acestora putem asculta o muzic─â lini┼čtitoare ├«n surdin─â. Un exerci┼úiu foarte pl─âcut ne implic─â sim┼úurile ┼či imagina┼úia ├«n a ob┼úine un somn profund ┼či odihnitor.

Dup─â ce ne a┼čez─âm ├«n pat facem ├«nt├ói o scurt─â relaxare a mu┼čchilor faciali, a cefei, a umerilor, a trunchiului, a m├óinilor ┼či a picioarelor. St├ónd cu ochii ├«nchi┼či, vom proiecta undeva sub v├órful nasului imaginea ┼či mirosul unui trandafir alb.

Ne imagin─âm c─â acesta se mi┼čc─â u┼čor ├«n b─âtaia v├óntului. Cu fiecare inspira┼úie sim┼úim din ce ├«n ce mai mult cum mirosul s─âu ne ├«nv─âluie ┼či imaginea sa devine precis─â ┼či mai colorat─â, apropiindu-se ├«ncet de noi. Continu─âm acest exerci┼úiu de imagina┼úie p├ón─â c├ónd adormim. Somnul nostru va fi mult mai profund.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
image png
iumor jpg
survivor2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg