Ai cadă și nu cabină de duș? Iată tratamentele pe care le poți face la tine acasă. Sunt eficiente în multe boli

Cine are obiceiul să facă baie cu cada plină, atunci ar trebui să pună, în afară de spumante şi uleiuri frumos mirositoare, şi alte soluţii care ajută la sănătate. Nu înlocuiesc tratamentele interne cu plante medicinale, dar sunt eficiente în multe boli.

image

Săruri de sulf

Cei care au modificări degenerative la articulaţii sau coloană şi, pe lângă aceasta, ar dori să-şi îmbunătăţească aspectul pielii pline de impurităţi îşi pot pregăti foarte uşor o baie cu sulf în cadă.

Puneţi în apa caldă exact cantitatea sare de baie cu săruri de sulf indicată pe ambalaj şi respectaţi durata recomandată pentru îmbăiere.

Temperatura optimă a apei este una cuprinsă între 36 şi 39ºC.

Muştar

Contra gripei şi a reumatismului, pentru inimă şi aparatul respirator, se prescriau în trecut băi cu muştar.

Fiind extrem de iritante pentru piele, aceste băi n-au voie să dureze mai mult de zece minute. 200 g de făină de muştar se pun într-o cantitate nu prea mare de apă călduţă şi se amestecă, până se obţine o pastă subţire.

Ea va fi lăsată să stea 30 de minute în repaus şi numai după aceea va fi introdusă în cadă, unde apa nu trebuie să depăşească 37° C.

După baie, faceţi un duş şi frecaţi-vă pe tot corpul, pentru a vă curăţa bine pielea.

Argilă

Un remediu excepţional pentru constipaţie, probleme dermatologice, nervozitate, stări de epuizare, afecţiuni metabolice, obezitate, boli ale sistemului reproducător feminin, tulburări ale irigaţiei sangvine, discopatii, reumatism, afecţiuni ale aparatului respirator şi tulburări de somn îl constituie băile cu argilă pură, lipsită de microorganisme patogene.

Se pune pulberea într-un vas cu apă şi se amestecă, până se transformă într-o pastă subţire. Se lasă deoparte pentru jumătate de oră, după care se toarnă în apa din cadă. După o baie cu argilă, trebuie să vă întindeţi în pat şi să vă odihniţi cel puţin o oră.

Drojdie

Aceste băi sunt indicate pentru cei ce au probleme cu inima. Umpleţi cada cu apă fierbinte, la 39-40ºC. Separat, dizolvaţi în cinci litri de apă cinci pacheţele de drojdie şi turnaţi în cadă.

Apoi aşteptaţi până când temperatura apei scade la 35-36ºC şi se observă o fermentare. Vă îmbăiaţi 20 de minute.

În clipa când simţiţi că baia v-a devenit neplăcută, ieşiţi imediat din cadă şi odihniţi-vă.

Miere de albine

Mierea adăugată la apa din cadă înfrumuseţează pielea, calmează nervii de la nivelul epidermei, combate insomnia, reumatismul, amigdalita şi faringita.

Încălziţi o ceaşcă de miere în bain-marie, până când devine foarte fluidă, iar apoi combinaţi-o cu lapte cald.

Turnaţi totul în apa de baie şi amestecaţi energic. Îmbăiaţi-vă timp de 20 până la 30 de minute, la 39-39,5ºC, după care vă întindeţi în pat.

Lapte

Laptele este o sursă bogată de vitamina A, de care pielea are neapărată nevoie pentru a-şi păstra elasticitatea şi a evita apariţia ridurilor.

Băile în lapte liniştesc nervii şi ajută la relaxare, stopează evoluţia unei răceli pregătită să se instaleze şi elimină contracturile musculare.

Amestecaţi 125 grame de tărâţe de grâu în trei litri de lapte cald şi lăsaţi-le să fiarbă împreună 15 minute.

Strecuraţi apoi laptele printr-un tifon şi turnaţi-l în cadă. După baie, staţi în pat 30 de minute, scrie formula-as.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
index png
Insula Agistri, Grecia FOTO Shutterstock
555 (21) jpg
santorini 4044972 1280 jpg
loc de munca jpg
reguli noi aeroport jpg
dulceata din plante de leac jpeg
printul julian al suediei profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net