Ai insomnii? Turbezi de nervi? Iată 9 semne că duci lipsă de magneziu

Ultima actualizare:

    Pofta de ciocolată din timpul nopţii, un semn al deficienţei de magneziufoto 123rf
Pofta de ciocolată din timpul nopţii, un semn al deficienţei de magneziufoto 123rf

Magneziul este unul mineralele esenţiale funcţionării corespunzătoare a organismului uman. Însă din cauza vieţii agitate, haotice şi alimentaţiei precare peste 70% dintre noi suferă de această deficienţă, se arată într-un studiu realizat pe 8.000 de britanici şi publicat de BBC.

Cea mai mare problemă în cazul deficienţei de magneziu din organism este diagnosticarea a declarat doctorul Michael Moseley într-o emisiune difuzată de BBC. De la insomnie, banala constipaţie, depresie şi atacuri de panică, toate acestea semnalează lipsa de magneziu din organism. La nivel mondial, peste 4,8 miliarde de oameni suferă din această cauză. Conform concluziilor unui studiu comandat de Ministerul Sănătăţii britanic, acestea sunt principalele 9 semne:

1. Lipsa somnului

Când nivelul de magneziu e scăzut, e dificil să dormi fără întreruperi timp de 7-8 ore pe noapte. Şi asta pentru că magneziul contribuie la funcţionarea normală a sistemului nervos stimulând producerea neurotransmiţătorului din creier numit acid aminobutiric-gama. Acesta produce relaxarea şi odihna. În 2012, s-a demonstrat că 500mg luate timp de opt săptămâni înainte de culcare au îmbunătăţit calitatea somnului.

2. Depresia

Magneziul are un rol important în reglarea hormonală şi echilibrarea nivelului de zahăr din sânge. El afectează inclusiv starea de spirit şi emoţiile pentru că influenţează producerea de serotonină (hormonul fericirii) din creier. S-a demonstrat în 2009 că 248mg pe zi timp de şase săptămâni au avut efecte pozitive în combaterea depresiei şi anxietăţii.

3. Migrene

Unul din şapte oameni suferă de migrene severe seara sau la orele după-amiezii. Acestea apar pe fondul lipsei de magneziu din organism. Conform unui studiu realizat de cercetătorii europeni, un tratament de trei luni cu magneziu a avut efecte pozitive pe termen lung. Magneziul a ajutat la detensionarea musculară, a echilibrat fluctuaţiile hormonale şi activitatea neurocerebrală nocturnă.

4. Pofta de ciocolată

Poftele obsedante pentru anumite alimente indică absenţa unui nutrient esenţial din organism. Ciocolata neagră este bogată în magneziu şi subconştient, creierul o cere. Atunci când pofta apare de obicei seara sau noaptea este un smn clar că trebuie să începeţi o cură de magneziu de 250mg pe zi timp de trei luni. Poftele pot apărea în perioadele premenstruale, la femei sau în perioadele de examene sau testări, la bărbaţi.

5. Cârcei musculari

Magneziul are un puternic efect de relaxare musculară şi lucrează împreună cu calciul pentru a stimula mişcarea muşchiului. Durerile musculare, cârceii, senzaţia de oboseală sau de lipsă de forţă sunt simptomele clare ale deficienţei de magneziu. În cazul acestui simptom, medicii recomandă o cură de una sau ndouă luni de magneziu combinat cu vitamina D3 şi calciu.

6. Zbaterea ochiului

Cea mai des întâlnită formă de manifestare a deficienţei de magneziu este zbaterea ochiului. În loc să îl închinăm şi să ne gândim la fel de fel de superstiţii, ar fi bine să ne apucăm să facem o cură cu magneziu pe termen mai lung. Ochiul se zbate din cauza unor spasme musculare şi uneori afectează inclusiv musculatura pupilei.

7. Ritm cardiac neregulat

Magneziul are un efect benefic pentru inimă, de aceea mulţi cardiologi îl recomandă pacienţilor lor. Principiul de funcţionare normală a inimii presupune transportarea în sânge parametri normali de potasiu, calciu şi magneziu. În cazul unei aritmii cardiace, doctorii administrează intravenos magneziu pentru e calma bătăile inimii.

8 Oboseala cronică

Magneziul face parte din sistemul organismului nostru de producere a energiei necesare funcţionării. Lipsa de energie, oboseala cronică sau senzaţia de sleială sunt un semn că ducem lipsă de magneziu în organism. Şi asta pentru că magneziul ajută corpul să producă adenozin-trifosfat, substanţă vitală în producerea de bioenergie.

9. Iritaţii ale pielii

Eczemele, acneea şi alte probleme ale pielii sunt şi ele un semn că ducem lipsă de magneziu în organism. Un studiu realizat pe 3.000 de femei aflate la menopauză a arătat că absenţa magneziului a dus la reducerea nivelului de protecţie imunitară. În cazul afecţiunilor externe se recomandă unguente bogate în magneziu şi folosirea acestora pe o durată de minimum şase luni.

De unde obţinem magneziul necesar?

Alimentaţia este esenţială în asigurarea unei cantităţi de magneziu corespunzătoare. Bărbaţii între 19 şi 64 de ani au nevoie de 300 mg pe zi, iar femeile cu vârste cuprinse între 19 şi 64 de ani, de 270 mg pe zi. Pentru a ne obţine necesarul zilnic trebuie să includem în dieta zilnică alimente precum: nuci, orez maroniu, pâine din cereale integrale, peşte, carne roşie şi salate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
Zanzibar Tanzania Foto Adevărul
cirese pixabay jpg
image png
Trafic aglomeratie Valea Prahovei FOTO Inquam Photos  Alex Nicodim  jpg
pahar cu apa jpg
muncitori asiatici santier autostrada sibiu pitesti foto Facebook Irinel Scriosteanu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net