Ai nasul înfundat? Suferi de alergie!
Alergiile îşi fac de cap primăvara, iar “febra de fân”, aşa cum este numită popular rinita alergică, este întâlnită cel mai des.
Specialistul Click!, dr. Violeta Pîrvu, medic specialist fitoterapie, ne spune care sunt alergenii de care trebuie să ne ferim.
Care sunt simptomele bolii?
Nasul este înfundat, rinoreea (secreţiile nazale) este abundentă, respiraţia dificilă este asociată uneori cu senzaţia de sufocare, strănutatul excesiv, mâncărimi ale ochilor şi lăcrimare excesivă, angioedem (umflarea pleoapelor, buzelor, limbii) oboseală nejustificată şi pierderea mirosului.
Care e tratamentul natural?
Irigările nazale cu soluţii sărate. Este una din cele mai eficiente metode de a scăpa de senzaţia de nas înfundat ce apare la persoanele cu rinită alergică de sezon.
Se pune o jumătate de linguriţă de sare grunjoasă organică (fără iod) la un 500 ml de apă plată încălzită şi, în momentul în care aceasta s-a dizolvat bine, se fac irigaţii nazale alternative pe o nară şi pe cealaltă, de câteva ori.
Plantele depurative şi antialergice (urzica, trei fraţi pătaţi, brusture, coacăz negru, afin, coada şoricelului, gălbenele, soc, cicoare) şi maceratele glicerinate din coacăz negru, măceş şi arin negru.
Amelioraţi alergiile cu alimente
Mâncaţi cereale integrale, legume şi fructe uscate natural (caise, smochine, vişine, cireşe, pere), suc de ananas proaspăt fără zahăr, legume verzi (broccoli, vegetale cu frunze verzi) fasole, mazăre verde, avocado, ghimbir.