Ai probleme cu somnul? Iată cele 7 cauze ale insomniei

Ultima actualizare:

Specialiştii britanici în tehnici de somn au sesizat cele mai frecvente greşeli făcute de pacienţii lor care acuză insomnii. După ce au analizat peste 100.000 de insomniaci, de ambele sexe, cu vârste cuprinse între 20 şi 85 de ani, de-a lungul a 10 ani, oamenii de ştiinţă au descoperit principalele cauze ale insomniei.

De cele mai multe ori problemele legate de somn sunt cauzate de lucrurile pe care le facem cu puţin timp înainte de a ne băga în pat. Telefonul mobil, televizorul şi cina consumată târziu sunt câteva dintre cauzele care ne fac să pierdem nopţi la rând. Iată care sunt cele 7 cauze principale ale lipsei de somn.

Somnul de prânz

Prima este faptul că dorm mai mult decât trebuie la prânz. Ora de somn ideală este 15.00 şi specialiştii recomandă doar 20 de minute de ”amorţeală” sau ”moţăială”, nicidecum somn profund. Peste 38% dintre persoanele analizate au spus că au avut un somn agitat după-amiaza.

Cina în pat

Cea de a doua greşeală este mâncatul în pat. Dezechilibrele digestive sunt principala cauză a insomniilor şi declanşează o problemă frecvent întâlnită, refluxul gastro-esofagian. 42% dintre respondenţi au recunoscut că luau cina în pat, din comoditate, şi că în timpul nopţii se foiau depe o parte pe alta.

Lenevitul în pat

Cea de a treia greşeală este lenevitul în pat. Din cauza dezechilibrelor comportamentale apărute în 2020, când ritmul de muncă ne-a fost dat peste cap din cauza pandemiei, peste 85% dintre insomniaci recunosc că stau până după ora 10.00 în pat, duminica. Specialiştii recomandă ”leneveala” de duminică, dar nu mai mult de ora 9.00.

Duşul fierbinte

Cea de a patra greşeală e duşul fierbinte dinainte de culcare. Este normal să vă spălaţi înainte de culcare, dar faceţi asta cu o oră şi jumătate înainte să puneţi capul pe pernă. Ideal ar fi să vă spălaţi cu 120 de minute înainte de culcare.

Lipsa de magneziu

Cea de a cincea problemă ar fi lipsa de magneziu cauzată de o alimentaţie deficitară. Pentru persoanele care nu obişnuiesc să mănânce legume şi fructe, specialiştii recomandă să apeleze la suplimentele alimentare.

Consumul de alcool

Cea de a şasea greşeală majoră este consumul de alcool care blochează creierul să intre în etapa de REM (Rapid Eye Movement), care ajută creierul să structureze amintirile şi să stabilizeze emoţiile şi buna funcţionare a psihicului uman.

TV-ul, tableta şi telefonul

Cea de a şaptea greşeală este cel mai frecvent întâlnită: expunerea la lumina artificială cu puţin timp înainte de somn. Evitaţi să staţi cu ochii în tablete, telefoane sau la televizor pentru a nu bloca secreţia hormonului melatonină, care este responsabil cu somnul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
milionar foto pixabay jpg
ceas Titanic jpeg
elevi care stau in clasa cu geci jpeg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
sofer furios coada jpg
Cartofi dulci  jpg
vreme jpg
Miss Universe Danemarca 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net