Ai tensiunea prea mică? Uite cum te tratezi!


    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ameţeala, tulburările de echilibru, greaţa, tulburările de vede şi chiar leşinul pot anunţa hipotensiunea arterială, adică o valoare mai scăzută a tensiunii arteriale. Specialistul Click! în medicină indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne dă cele mai bune remedii.

 Uleiurile volatile, obţinute din plante aromate, se consumă într-o linguriţă de miere. Se poate folosi un singur tip de ulei sau combinate câte 2-3 uleiuri diferite. Se administrează în numărul de picături indicate la fiecare ulei volatil în parte (sunătoare: 3 pic de 3x/zi, ienupăr: 2 pic de 3x/zi, lavandă: 3 pic de 3x/zi, lămâie: 2 pic de 3x/zi, oregano: 2 pic de 3x/zi, roiniţă: 3 pic de 3x/zi).

Ceaiurile cele mai eficiente sunt roiniţa, armurariul, salvia, lemnul dulce, sunătoarea, măslinul, isopul. 

Un „cokteil” format din lapte natural nepasteurizat, angelică, scorţişoară şi miere este un remediu şi pentru tinerii care se plâng de lipsă de energie, hipotensiune sau se simt obosiţi când fac efort. Se consumă cald, seara.  

Legume. Combinaţia de suc formată din două părţi suc de morcovi şi o parte suc de pătrunjel reprezintă un remediu general în cazuri de hipotensiune.

Planta „Gotu Cola” are multiple proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante şi analgezice. De asemenea, prezintă şi  acţiuni fortifiante, antioxidante şi hipotensive. Această plantă curativă se recomandă ca imunostimulator natural şi în scopul creşterii libidoului. În creme sau cataplasme se aplică în mod eficient în tratamentul bolilor dermatologice, reumatologice (artrite) şi a hemoroizilor. Se găsesc de cumpărat comprimate (din extract de frunze).

Click! spune: Hipotensiunea arterială se poate manifesta prin ameţeală, palpitaţii, dureri de cap, stări de leşin, tulburări de vedere, stări de depresie, mâini şi picioare reci.

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
cub smiley png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub claudia pavel cream png
cub mircea bravo png
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg