Ai tot timpul mâinile şi picioarele reci? Trei remedii care ajută circulația sângelui

21 noiembrie 2021
article img

Degetele de la mâini și picioare sunt tot timpul anului reci? Asta înseamnă că ai probleme cu circulaţia sângelui la extremităţi. Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta în această problemă.

Usturoi crud sau sub formă de tinctură

Mănâncă usturoi zilnic și nu vei mai simți atât de puternic crampele musculare și senzația de furnicături la nivelul mâinilor și al picioarelor. Sulful din usturoi are efect protector asupra vaselor de sânge de la nivelul degetelor şi reglează tensiunea arterială şi temperatura corpului. Îl poţi consuma crud, doi căţei de usturoi cruzi zdrobiţi pe zi, sau sub formă de tinctură, câte zece picături, de două ori pe zi.

Ghimbir crud sau uscat

Folosește ghimbirul cât mai des la gătit, pentru că-ți îmbunățește circulația sângelui în tot corpul și te ajută să previi răcelile de sezon. Îl poți consuma ca atare ori sub formă de ceaiuri. Efect de încălzire are și ardeiul iute. Consumă-l des, crud și uscat, și vei ajuta sângele să circule mai bine prin vene.

Băi cu uleiuri esențiale

Băile în care adaugi picături de ulei esențial, cum sunt cel de mentă, eucalipt, rozmarin, lămâie, ienupăr, sau de tinctură de arnică au un efect benefic imediat asupra circulației. Stai în apa astfel pregătită cel puțin zece minute. Băile parfumate sunt relaxante, reconfortante și înlătură durerile în timp ce stimulează circulația sângelui. De asemenea, fă băi locale sau fo­losește cataplasme cu ceai de sulfină, urzică sau arnică.