Ajutoare din natură pentru astenia de primăvară
Manifestările neplăcute ale asteniei de primăvară, problemă de sănătate care afectează peste 40% din populaţia ţării, pot fi combătute cu ajutorul remediilor naturale. Află-le din revista „Click! pentru femei“!
Rozmarinul, pentru concentrare
Starea de epuizare fizică şi psihică poate fi ameliorată cu ajutorul rozmarinului. Este eficient şi când te confrunţi cu lipsa puterii de concentrare. În acest sens, poţi apela la tinctura de rozmarin. Dizolvi 30-40 de picături într-o ceşcuţă cu apă. Bea de două-trei ori pe zi, înainte de masă. Tratamentul este recomandat timp de trei-patru săptămâni.
Păpădia, un tonic puternic
Una dintre plantele recomandate pentru combaterea asteniei de primăvară este păpădia, o sursă importantă de magneziu, potasiu, calciu şi fier.
Acesta din urmă este esenţial pentru combaterea stărilor de slăbiciune. Poţi bea, dimineaţa, câte o cană cu ceai obţinut din două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă. De asemenea, când prepari o salată din verdeţuri de primăvară, pune şi câteva frunze proaspete de păpădie şi vei beneficia de calităţile lor binefăcătoare.
Măceşele sunt pline de vitamine
Abundă în minerale şi vitaminele A, B1, B2, C, K, de aceea măceşele fac minuni pentru cei cu astenie. Stările de oboseală şi de slăbiciune vor se ameliorează dacă bei, de două ori pe zi, ceai de măceşe. Acesta are efect tonic şi vitaminizant. Ca să prepari ceaiul, fierbi două linguriţe de măceşe uscate în 500 ml de apă. După ce dă în clocot, laşi la infuzat 10-15 minute. Se bea neîndulcit. Cura trebuie ţinută o lună.
Leurda elimină toxinele
Un adevărat cocktail de vitamine şi minerale, leurda, cunoscută sub denumirea populară de usturoiul ursului, energizează organismul. O poţi consuma sub formă de salată, pe care o prepari din frunze proaspete. De asemenea, ceaiul obţinut prin amestecarea a 10 g de frunze tocate cu 250 ml de apă, lăsat la infuzat un sfert de oră, este ideal pentru curăţarea organismului de toxine.