Albăstrelele sunt leacuri fără conservanţi şi fără coloranţi. Ce poţi face cu ele?

image
ceai

Albăstrelele sunt plante medicinale, care se găsesc din belşug în zonele de deal, de câmpie, dar mai ales în lanurile de cereale. Superbele inflorescenţe au importante proprietăţi medicinale, atestate de studii de specialitate din ţară şi din străinătate.

„Administrate mai ales sub formă de extracte, petalele de albăstrele sunt capabile să elimine calculii renali, sunt un bun remediu pentru anorexie, pentru tratarea iritaţiilor oculare, estompează firele albe şi păstrează tinereţea şi supleţea pielii”, spune EugenGiurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Infuzia combinată elimină pietrele la rinichi

Şi calculii de mici dimensiuni, localizaţi la nivelul rinichilor provoacă, deseori, suferinţe greu de suportat. O infuzie obţinută dintr-un amestec de flori de albăstrele, de frunze de mesteacăn, de cozi de cireşe şi de frunze de merişor (câte o linguriţă din fiecare la 150 ml de apă clocotită) are efecte miraculoase în cazul pietrelor la rinichi.

Vasul cu infuzie se acoperă timp de zece minute, apoi se strecoară. Se recomandă câte trei căni de ceai pe zi, un interval de cel puţin trei luni.

simeon stalpnicul png
ceai

Decoctul, eficient în anorexie

Pentru creşterea poftei de mâncare, specialiştii recomandă decoctul din petale de albăstrele. Licoarea se prepară din două linguri de petale de albăstrele şi dintr-un litru de apă. Ceaiul trebuie să fiarbă la foc mic timp de zece minute, după care ceainicul se ia de pe foc.

După răcire, ceaiul se strecoară şi se consumă pe parcursul unei zile. Cura trebuie urmată cel puţin 14 zile.

Compresele cu infuzie tonifică muşchii ochilor

Pentru tonifierea muşchilor din jurul ochilor şi pentru combaterea cearcănelor sunt ideale compresele cu infuzie de albăstrele. Ceaiul care se prepară dintr-o lingură cu petale uscate de flori şi dintr-o cană cu apă fiartă se lasă la infuzat zece minute, apoi se filtrează lichidul.

Compresele umezite cu infuzie de albăstrele se aplică seara pe pleoape, păstrându-se timp de 30 de minute. Pentru a se menţine umezeala şi temperatura ceaiului, compresa trebuie acoperită cu un strat de vată.

O mască antirid fără conservanţi

De asemenea, din petale de albăstrele se poate prepara o mască antirid, ieftină şi la îndemână, fără conservanţi. Aceasta are efecte spectaculoase asupra tenului matur. Masca se prepară din următoarele ingrediente: câte două linguriţe de smântână, de iaurt, de lapte, câte o lingură de miere de tei şi una de petale de albăstrele mărunţite, un gălbenuş de ou de prepeliţă şi o linguriţă de lăptişor de matcă.

Pasta obţinută se întinde în strat gros pe faţă, iar deasupra se pune o pânză de bumbac. După 30 de minute, se şterge faţa cu un tampon înmuiat în lapte, apoi se clăteşte cu infuzie de albăstrele. Tratamentul se face săptămânal.

Estompează firele albe

Dacă vreţi să estompaţi firele albe, evitând folosirea vopselei din comerţ, preparaţi un macerat din petale de albăstrele. Se folosec doar inflorescenţele albastre (o cană de petale şi două căni cu apă clocotită) care se macerează timp de patru ore.

Peste soluţia obţinută se adaugă o linguriţă cu suc de lămâie. Cu un tampon de vată se umezeşte fiecare şuviţă de păr. După uscare, „vopseaua" aplicată conferă părului o nuanţă deosebită.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Propaganda rusa Evgheni Satanovski FOTO Captura video jpg
Vladimir Putin si Serghei Soigu
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 07 octombrie serghie si vah jpeg
Kate Middleton
Kate Middleton (3) jpg
pxclimateaction 4168906 1920 jpg
elena udrea adrian alexandrov jpeg
police gb15dc8736 1920 jpg