Alimente care scad acidul uric. De ce este important să le consumi

Dincolo de tratamentul adecvat, alimentaţia joacă un rol important în reglarea nivelului de acid uric din organism şi în prevenirea sau tratarea afecţiunilor asociate cu hiperuricemia. Uite ce să incluzi în meniu.

image

Merele

Merele conţin acid malic, care are capacitatea de a neutraliza acidul uric din sânge, eliminând astfel efectele nocive ale acestuia. Totodată, ele scad acidul uric şi prin prisma faptului că favorizează absorbţia acestuia din sânge.

Bananele

Dincolo de faptul că au un conţinut scăzut de purine, care nu generează o cantitate mare de acid uric, bananele favorizează şi eliminarea acestuia prin urină. Mai mult, datorită conţinutului ridicat de potasiu, previn formarea cristalelor care duc la apariţia pietrelor la rinichi.

Iaurtul

Acest aliment conţine probiotice care ajută la menţinerea unei flore intestinale sănătoase şi la reducerea absorbţiei de purine din alimente. Şi laptele bătut sau chefirul sunt bogate în probiotice, ceea ce duce la scăderea acidului uric.

Sparanghelul

Principalele atuuri sunt conţinutul ridicat de apă, fibre, vitamina K şi acid folic, care îl transformă într-un aliment cu efect diuretic şi detoxifiant. Poate fi considerat şi aliment care scade acidul uric, facilitând filtrarea acestuia şi eliminarea sa prin urină.

Ţelina

Ţelina e recunoscută pentru efectul său diuretic şi antiinflamator, la care se adaugă şi un conţinut redus de purine. Astfel, scade acidul uric, favorizând eliminarea acestuia din organism şi calmând totodată inflamaţiile provocate de gută.

Cireşele

Culoarea roşie a cireşelor e dată de nişte pigmenţi denumiţi antocianine, care au şi un puternic efect antioxidant şi detoxifiant. Se mai adaugă şi aportul important de vitamina C, care ameliorează simptomele gutei, conform slabsaugras.ro.

Morcovii

Prin proprietăţile alcaline, morcovii ajută la creşterea pH-ului din sânge, şi prin aceasta, la scăderea nivelului de aciditate. În acelaşi timp, betacarotenul din componenţa lor are efect antioxidant, protejând celulele de efectele nocive ale acidului uric.

Lămâile

Lămâile stimulează sistemul imunitar şi previn astfel apariţia infecţiilor asociate cu guta. În acelaşi timp, pot fi considerate alimente care scad acidul uric şi datorită efectului alcalin, care neutralizează acest produs rezidual.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net