Alimentele care favorizează diabetul de tip II
Un studiu publicat în American Journal of Epidemiology (Jurnalul American de Epidemiologie) și care a folosit date trimise de The Singapore Chinese Health Study (Centrul pentru Studiul Sănătății Chineze din Singapore) aduce în lumină lucruri noi despre consumul de carne roșie și de pui. Dacă despre carnea roșie se știe că nu face minuni pentru sănătate, carnea de pui a fost, de această dată, vedeta studiului.
Aportul de Fierul şi Diabetul de Tip II
Unui număr de 63 257 de adulţi, cu vârste cuprinse între 45 şi 74 de ani, i s-a urmărit dieta, timp de 11 ani. Studiul a fost lansat în 1993. În 2005 mai rămăseseseră, încă, în studiu, 32 543 de participanţi. Scopul cercetătorilor a fost să determine legăturile de risc dintre opţiunile alimentare ale participanţilor la studiu şi Diabetul de Tip II.În încercarea de a identifica suspectul principal al Diabetului de Tip II, cercetătorii au studiat legătura dintre aportul de fier şi instalarea acestei boli. Ei nu au desconsiderat nici alţi compuşi ai cărnii roşii care să determine, într-o oarecare măsură, boala. Concluzia lor a fost că vinovatul principal pentru instalarea Diabetului de Tip II a fost aportul de Fier, prezent nu doar în carnea roşie, ci şi în cea de pui.
Vegetarienii şi deficitul de Fier
Acesta nu este nici primul, nici singurul studiu care a încercat să determine legătura dintre aportul de Fier şi instalarea Diabetului de Tip II. O meta-analiză din 2013 a identificat şi ea această legătură. Dr. Michael Greger a explicat că fierul din carne „duce la eliberarea radicalilor liberi şi a stresului oxidativ indus de aportul de Fier, care ar putea să ducă la inflamaţii cronice şi Diabet de Tip II“.
Descoperă la ce alte concluzii interesante a ajuns acest studiu pe clickpentrufemei.ro.