Alimentele care reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate. Pericolele neștiute din farfurie
Alimentația sănătoasă și echilibrată a devenit o preocupare din ce în mai mare pentru multe persoane. Cu toate acestea, există o mulțime de pericole ascunse în dieta noastră, care pot avea efecte negative pe termen lung. Iată care sunt alimentele considerate a fi printre cele mai nocive pentru sănătate!
Carnea de culoare închisă
Potrivit unui studiu realizat de către Agenția Internațională pentru Cercetare în domeniul cancerului, s-a constatat că produsele obținute din carne roșie procesată pot fi asociate cu un risc crescut de dezvoltare a mai multor tipuri de cancer.
Această legătură se datorează, în mare parte, prezenței substanțelor chimice cunoscute sub numele de E-uri, care sunt aditivi alimentari utilizati pentru a prelungi durata de valabilitate și pentru a îmbunătăți gustul și aspectul produselor din carne. Aceste E-uri, în special cele asociate cu procesarea și conservarea cărnii, pot avea efecte nocive asupra sănătății.
Pe lângă potențialul lor cancerigen, produsele din carne roșie procesată sunt, de asemenea, sărace din punct de vedere nutrițional. Citește mai multe pe canal33.ro.