Alimentul pe care un nutriționist nu l-ar consuma niciodată. Este bogat în carbohidrați, la fel ca pâinea albă
Un aliment extrem de popular a fost exclus din meniul unui nutriționist. Specialistul are câteva argumente pentru care a făcut acest lucru și nu îl recomandă! Despre ce produs este vorba?

Mulți oameni aleg să evite consumul de lapte din diverse motive, cum ar fi intoleranța la lactoză sau dorința de a adopta un stil de viață mai sustenabil. În locul laptelui clasic, o alternativă vegetală populară este laptele de ovăz, însă medicul nutriționist Sally O'Neil din Australia nu-l recomandă! Ea susține că este o băutură procesată, bogată în carbohidrați, zahăr, aditivi și nu numai...
Sally O'Neil: O ceașcă cu lapte de ovăz conține carbohidrați cât patru felii de pâine albă
Specialistul a spus că această băutură populară poate afecta sănătatea: „Laptele de ovăz nu este o alternativă sănătoasă”, a transmis ea, explicând că metoda de procesare presupune descompunerea ovăzului într-o pastă care nu este naturală, potrivit celor de la „Daily Mail”. De asemenea, ea afirmă că în timpul procesului de fabricație nutrienții naturali sunt îndepărtați, ceea ce înseamnă că multe mărci adaugă substanțe nocive în produse.
Potrivit nutriționistului, o singură ceașcă de lapte de ovăz poate furniza o cantitate de carbohidrați echivalentă cu cea din patru felii de pâine albă, ceea ce poate reprezenta un risc pentru controlul greutății sau pentru diabetici.
Mai mult, poate conține și mult zahăr adăugat, dar și stabilizatori și agenți de îngroșare, substanțe care pot cauza probleme digestive. Unele mărci pot include în compoziție chiar uleiuri vegetale, care îi conferă laptelui o textură cremoasă.
Sally O'Neil avertizează că laptele de ovăz se strică rapid și poate să contribuie la inflamație în organism, prin urmare nutriționistul îndeamnă la precauție în ceea ce privește alegerea produselor lactate. Ce recomandă în schimb?
Laptele vegetal pe care îl recomandă
Nutriționistul spune că o alternativă sănătoasă a laptelui de origine animală este laptele de migdale neîndulcit, care are o cantitate scăzută de carbohidrați, fiind ideal pentru cei cu intoleranță. Ea recomandă și laptele integral organic pentru cei care tolerează lactatele.