Alimentul preferat al românilor care sabotează dieta și poate cauza cancer! Care e alternativa sănătoasă

Ultima actualizare:

Menținerea unei diete echilibrate ar trebui să fie întotdeauna o prioritate de top, dar este deosebit de important să acordați o atenție specială alimentației, dacă încercați să pierdeți câteva kilograme. Există un fel de mâncare foarte delicios care sabotează orice dietă de slăbit, dar și sănătatea la nivel general. Există totuși și alternative sănătoase!

image

Din păcate, pierderea în greutate poate deveni și mai dificilă pentru femei pe măsură pe măsură ce înaintează în vârstă. Există câteva motive pentru acest lucru, dar unul este faptul că metabolismul începe în mod natural să încetinească de-a lungul anilor. Din fericire, există câteva modalități de a-ți stimula metabolismul chiar și peste 40 de ani, iar acest lucru include eliminarea anumitor alimente care pot sabota eforturile tale de a pierde în greutate. Din păcate, aceasta include renunțarea la câteva delicii foarte gustoase, primii pe listă sunt cartofii prăjiți delicioși, dar dăunători.

Motivul pentru care cartofii prăjiți pot cauza diabet și boli de inimă

Toată lumea o știe, dar tuturor ne place să ignorăm: cartofii prăjiți de tip fast-food nu sunt buni pentru tine, mai ales dacă vrei să slăbești. Acest preparat prăjit, sărat și delicios poate duce la o serie de probleme de sănătate, de la boli de inimă, la diabet, până la cancer. La o scară mai mică, consumul periodic de cartofi prăjiți poate duce la un metabolism mai lent și la creșterea nedorită în greutate. Acest lucru se datorează parțial faptului că acest aliment este foarte bogat în grăsimi și calorii, deși nu are nicio valoare nutritivă.

Cartofii prăjiți constituie nu numai un preparat foarte bogat în grăsimi, dar este un fel de mâncare ce conține «calorii goale», adică nu oferă deloc nutrienți esențiali, ci doar calorii, ceea ce va dăuna gestionării greutății și a sănătății în general”, explică Gervacio, specialistă în nutriție. 

Din păcate, gustările procesate ca aceasta necesită puțină energie pentru ca organismul tău să le proceseze, ceea ce înseamnă că pot afecta metabolismul tău. O altă problemă majoră o constituie conținutul de grăsimi trans, despre care Gervacio subliniază că poate duce la inflamație și creștere în greutate.

Alternative sănătoase pentru cartofii prăjiți

Din fericire, nu trebuie să-ți ignori cu totul pofta de cartofi dacă vrei să slăbești. Există o mulțime de moduri sănătoase de a găti această legumă cu amidon care nu implică încărcarea corpului cu grăsimi, sare și ulei. De fapt, poate doriți să încercați să faceți o versiune mai sănătoasă de cartofi prăjiți în propria dvs. bucătărie.

"Coaceți-vă singuri cartofii și faceți-i crocanți. Se poate considera și că friteuzele cu aer reduc aportul de grăsimi. Cartofii pai preparați astfel pot fi chiar mai delicioși decât cartofii prăjiți de la fast-food", sugerează Gervacio. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net