Apa minerală, bună pentru oase şi stomac

Ultima actualizare:

Că nutriţioniştii ne recomandă să bem 2 litri de apă pe zi, o ştim cu toţii. Despre apa minerală circulă însă o mulţime de mituri. Află din revista „Click! pentru femei“ ce e adevărat şi ce nu.

Apa minerală este o apă potabilă provenită dintr-o sursă naturală, care, prin compoziţia ei chimică, are efecte benefice asupra sănătăţii. Trebuie să aibă o anumită origine, să nu fie supusă unor modificări artificiale, excepţie făcând adăugarea de dioxid de carbon, şi să se deosebească de apa de la robinet prin calităţile terapeutice certificate de specialişti. La modul general, termenul de „apă minerală“ descrie orice tip de apă carbogazoasă, îmbuteliată. Apa minerală fără efervescenţă este denumită, uzual, apă plată. 

Nu face bine sistemului osos

Fals. Este o idee complet greşită, pentru că acest tip de apă este foarte bogată în calciu şi magneziu. Şi, după cum ştii, aceste două minerale sunt extrem de preţioase pentru sănătatea oaselor, prevenind apariţia osteoporozei. Este benefică şi pentru buna funcţionare a muşchilor şi a aparatului cardiovascular.

Nu hidratează bine

Fals. Apa cu bule hidratează excelent, fiindcă păstrează un echilibru la nivelul electroliţilor – compuşii care, prin dizolvare, se disociază în ioni. Aceste particule încărcate electric - sodiu, potasiu, calciu şi magneziu -, contribuie la sănătatea ta. Cu ajutorul lor, apa se absoarbe mai bine în organism. 

Nu ajută la digestie

Fals. Sulfaţii naturali din apa minerală le vin în ajutor ficatului şi pancreasului pentru a produce enzime care descompun alimentele în mod eficient.

E bună pentru oricine

Fals. Multă lume crede asta, însă nu este adevărat. Dacă suferi de gastrită sau ulcer, nu ar trebui să consumi apă minerală carbogazoasă în cantităţi mari, ci să optezi pentru apă plată. Gazul carbonic din apa minerală carbogazoasă duce la balonare şi creează disconfort abdominal. Apele minerale sunt bogate în sodiu şi nu sunt recomandate femeilor însărcinate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net