Apără-te de răceli cu miere şi propolis!

Ultima actualizare:
Propolisul combate  infecţiile
Propolisul combate infecţiile

Toamna s-a instalat cu temperaturi scăzute, iar organismul tău e mai expus ca oricând răcelilor şi gripei. Sistemul tău imunitar este principala barieră în calea agenţilor infecţioşi, dar trebuie stimulat cu ajutoare eficiente din natură. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt acestea.

Usturoiul, «soldatul» organismului

Alături de ceapă şi praz, usturoiul ajută la detoxifierea organismului, stimulând astfel sistemul imunitar. Un bulb conţine aproape 200 de substanţe active (vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, proteine, lipide şi uleiuri volatile). Ca să ţii microbii deoparte, consumă cam trei-patru căţei zilnic, în stare crudă. Atenţie! Femeile însărcinate şi cele care alăptează trebuie să evite usturoiul, deoarece acesta poate produce probleme cardiace fetusului.

PONT: Fă-ţi un sirop de usturoi! Amestecă 10-15 căţei de usturoi pisaţi cu 20 de linguri de miere de salcâm, după care pune totul într-un borcan şi lasă la macerat vreme de două săptămâni. Preparatul se strecoară şi se administrează câte 2-3 linguriţe, de trei ori pe zi.

Propolisul combate infecţiile


    Propolisul combate  infecţiile
Propolisul combate infecţiile

Studiile au arătat că propolisul luptă împotriva a 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite şi a altor 30 de tipuri de virusuri. Dacă nu ştiai, propolisul este compus din polen, dar şi din răşini vegetale, ceară, uleiuri, mai multe minerale (cupru, zinc, mangan, cobalt, magneziu, siliciu, aluminiu, fier).

Cantitatea recomandată pentru consum este de 10 grame (cât un sâmbure de măslină), înainte de masă. Se mestecă timp de 15-20 minute, apoi se înghite. O altă variantă este consumul a 20-40 picături de tinctură de propolis, cu o linguriţă de miere, de asemenea indicată în creşterea imunităţii.

PONT: Alege mierea de hrişcă în locul celei de salcâm, pentru că este mai bogată în antioxidanţi, importanţi în procesul de imunizare.

Măceşele, fructele -medicament

Bogate în vitamina C, măceşele mai au în compoziţia lor vitaminele A, B1, B2, B3, K, benefice organismului, dar şi minerale (calciu, magneziu, fier). Toamna, când suntem predispuşi asteniei, măceşele pot fi remediul potrivit. Acestea pot fi consumate sub formă de infuzie, pulbere, sirop sau gem. Pentru curele cu pulbere de măceşe, este bine să apelezi la produse de la plafar.  

PONT: Prepară-ţi un ceai sănătos! Toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de fructe. Se acoperă vasul şi se lasă la infuzat 15 minute, după care se bea cald, pe parcursul a 10-15 minute. Se beau două căni pe zi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net