Arsurile la stomac trec cu gălbenele!
Unele alimente, băuturile acidulate, stresul sunt doar câteva dintre cauzele arsurilor la stomac. Potrivit datelor Societăţii Române de Gastroenterologie, acestea afectează zilnic unul din zece români. Senzaţia neplăcută poate fi combătută cu ajutorul leacurilor din natură. Citeşte în revista „Click! pentru femei“ cum să le prepari.
Rostopasca, rol preventiv
Un bun aliat împotriva arsurilor gastrice este şi rostopasca. Ai nevoie de două linguri de plantă uscată, tocată mărunt, peste care torni o jumătate de litru de apă clocotită. Laşi preparatul o zi, la întuneric, după care strecori. Apoi adaugi 4-5 linguri de miere polifloră, care are rol antiinflamator şi calmant. Se ia câte o linguriţă, de trei ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. Dacă ştii că ai probleme din cauza arsurilor, poţi face şi o cură preventivă, mai ales primăvara şi toamna, când arsurile stomacale se agravează.
Sunătoarea protejează mucoasa stomacului
Sunătoarea ajută la calmarea arsurilor cauzate de ulcer şi de gastrită. Foarte eficientă este infuzia, pe care o obţii din două linguri de flori uscate, peste care torni 250 ml de apă. O bei neîndulcită, câte două căni pe zi. Are şi rol protector asupra mucoasei stomacului. Tratamentul este indicat timp de patru săptămâni.
Gălbenelele echilibrează nivelul acidului din stomac
Gustul acru şi senzaţia de arsură în capul pieptului pot fi combătute cu ajutorul gălbenelelor. Acestea ajută la echilibrarea nivelului de acid din stomac. Este indicat să urmezi o cură, timp de o lună de zile, cu ceai de gălbenele. Pui la fiert într-un vas o jumătate de litru de apă cu 2 linguri de flori uscate de gălbenele. După ce a dat de două-trei ori în clocot, îl iei de pe aragaz şi îl laşi să se răcească. Bei de 3 ori pe zi, înainte cu jumătate de oră de masă.
Salcâmul, calmant rapid
Când arsurile gastrice nu-ţi dau pace, poţi apela cu încredere şi la florile de salcâm. Cea mai eficientă este infuzia, pe care o obţii dintr-o linguriţă de flori uscate şi mărunţite. Peste ele torni 250 ml de apă clocotită. Laşi cana acoperită timp de zece minute. Remediul se ia de două-trei ori pe zi, până când scapi de senzaţia neplăcută.