Aşa îngrijeşti corect pielea
Uscată, fără fermitate şi strălucire. Aşa arată pielea noastră după iarna grea care abia a trecut. Specialistul Click!, dr. dermatolog Mircea Tampa, ne spune cum să ne îngrijim pe timp de primăvară.
Folosiţi creme hidratante. La început de primăvară, hidratarea este foarte importantă. Aplicaţi loţiuni care să se absorbă rapid în piele sau o cremă intens hidratatantă. Unguentele cu alantoină sau cu lipide natural identice sunt cele mai potrivite.
Consumaţi multe fructe şi legume. Astfel, pielea noastră poate face faţă cu bine trecerii din anotimpul rece către zilele calde de primăvară. Cele mai bune: merele, citricele, morcovii, castraveţii şi spanacul. Acestea conţin antioxidanţii necesari pentru îndepărtarea toxinelor din corpul nostru.
Atenţie la fondul de ten! Acesta trebuie să fie mai puţin dens şi eventual să asigure şi o anumită protecţie solară. Este bine să se aleagă fondurile de ten cu factor de protecţie de cel puţin 15.
Morcovul catifelează tenul
Sucul de morcov se recomandă în cazul tenurilor sensibile, predispuse la înroşire. Datorită conţinutului său bogat în vitamina A, sucul de morcov are un efect revitalizant asupra tenului, tonifiindu-l şi catifelându-l.
Bananele regenerează pielea
Bananele au un efect excelent de regenerare asupra tenurilor şterse, uşor trecute. Amestecaţi miezul unei banane cu o linguriţă de miere de albine şi 20 de picături de zeamă de lămâie şi aplicaţi masca pe întreaga suprafaţă a tenului.
Castravetele, pentru piele uscată
Castravetele hidratează pielea, aşadar este cel mai indicat pentru pielea uscată. Amestecaţi 100 g castraveţi foarte fin tăiaţi, cu 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri iaurt. Aplicaţi masca pe tot corpul.