Aşa ştergi oboseala de pe chip!

Ultima actualizare:

Nopţile nedormite, lucrul la calculator peste program şi stresul, în general, fac ca zona din jurul ochilor să aibă vizibil de suferit.

Se spune că pielea din jurul ochilor are ceva în comun cu actualizările despre stare pe reţelele de socializare: dezvăluie totul despre ceea ce se întâmplă în viaţa ta, de la petreceri până dimineaţa, studiu intens şi chiar expunere la soare prelungită.

Hidratarea le rezolvă pe toate

Dacă ai participat la vreun eveniment care s-a prelungit până dimineaţa, sigur tenul tău prezintă semne de suprasolicitare. Iar consumul de alcool înrăutăţeşte lucrurile, astfel că apar pungile de sub ochi. Sarea în alimentaţie are şi ea partea de vină pentru aspectul tern al feţei şi pentru pleoapele umflate. În perioada în care ştii că urmează să dormi mai puţin decât de obicei, mănâncă alimente bogate în vitamina B, cum este spanacul, care poate reduce şi riscul de balonare, recomandă dieteticianul Lisa Drayer, în cartea „Dieta frumuseţii".

Protejează-ţi ochii de soare!

Chiar dacă eşti tănâr(ă) şi te gândeşti că ridurile te vor ocoli o vreme, e bine să iei măsuri pentru prevenirea lor. Poţi amâna apariţia liniilor fine. Cum zona din jurul ochilor este expusă luminii şi razelor solare, pentru a evita semnele îmbătrânirii poartă ochelari de soare cu cadru cât mai mare. Mai ales când conduci şi forţezi involuntar pielea feţei.

Se recomandă purtatul ochelarilor de soare şi în zilele în care simţi obosit(ă). Ochelarii îţi vor relaxa tenul şi îl vor proteja de razele ultraviolete, care pot afecta grav pielea din jurul ochilor, dacă aceasta este deja lipsită de vitalitate. Pe lângă ochelari, neapărat să foloseşti cremă cu factor de protecţie 15, pentru că pielea obosită este mai sensibilă şi, deci, prezintă vulnerabilitate la interacţiunea cu razele UV.

Nu exagera cu machiajul!

Un ten cu aspect tern nu poate fi „reparat" prin aplicarea unui machiaj mai puternic. Nu doar că nu vei ascunde pungile de sub ochi, roşeaţa pielii şi ochii înroşiţi cu farduri şi rujuri în culori tari. Rişti să-ţi accentuezi imperfecţiunile şi să îţi adaugi ani de viaţă pe chip.Înainte să începi rituatul de make-up, spală-te bine pe faţă şi apoi masează-ţi pielea fosindu-te de degete, presând de la interior către exteriorul ochiului.

Apoi fă aceleaşi mişcări cu degetele, de la tâmple spre maxilar. Repetă de câteva ori, pentru a elimina excesul de lichid şi culoare, spune esteticianul american Tammy Fender.

Masajul va stimula circulaţia sângelui şi va da un aspect natural pielii. După ce ai masat câteva minute tenul, clăteşte-l cu apă rece. Porii feţei se vor închide şi aşa vei putea oferi un plus de prospeţime feţei.

Specialiştii în dermatologie compară pielea cu o pânză. Când este obosită, poate avea un aspect inegal, iar trăsăturile se pot înăspri. Dacă aplici fond de ten într-o culoare nepotrivită şi în mai multe straturi vei sfârşi în a avea o piele încărcată, aspră şi cu aspect zgrunţuros.Oboseala de pe faţă se poate „şterge" cu o bază de machiaj cremoasă şi iluminatoare, care să aibă şi efect hidratant.

Citeşte continuarea pe clicksanatate.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net