Avertismentul unui medic renumit din România! „Poluarea și obiceiurile nocive duc la creșterea patologiilor oncologice de la nivelul nasului și sinusurilor“

Ultima actualizare:

„Poluarea și obiceiurile nocive duc la creșterea patologiilor oncologice de la nivelul nasului și sinusurilor“, este avertismentul lansat de medicul Codruț Sarafoleanu, într-un interviu pentru Adevărul.ro.

Avertisemntul unui medic renumit din România
Avertisemntul unui medic renumit din România

Afecțiunile nasului și ale sinusurilor sunt probleme de sănătate des întâlnite în prezent. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți pacienți au devenit dependenți de sprayurile nazale pentru a putea respira și a elimina disconfortul major care afectează nasul și sinusurile.

Prof. dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar ORL la Spitalul Clinic SANADOR, vorbește pentru „Weekend Adevărul“ despre cele mai frecvente afecțiuni ale nasului și sinusurilor, cum pot scăpa pacienții de dependența de sprayuri nazale, dar și cât de important este rolul unei echipe multidisciplinare în tratarea afecțiunilor oncologice din sfera ORL.

Prof. dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar ORL la Spitalul Clinic SANADOR
Prof. dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar ORL la Spitalul Clinic SANADOR

„Cel mai frecvent întâlnim inflamația mucoasei nazale și sinusale – rinitele și rinosinuzitele. Practic, sinuzitele sunt cele mai frecvente boli cronice în unele țări. În România, rinosinuzitele sunt pe locul al doilea, după bolile cardiovasculare. Pare foarte ciudat. Desigur că nu au același impact ca bolile cardiovasculare, dar, uneori, și rinosinuzitele pot produce efecte foarte grave asupra plămânilor și alte complicații. I

nflamațiile sunt cel mai frecvent întâlnite, dar într-un context foarte larg, care ține de infecții banale, alergii, noxe profesionale, poluare, obiceiuri nocive precum fumatul. Toate acestea pot produce inflamația mucoasei nazale și a sinusurilor. În ultima vreme, asistăm la o creștere alarmantă a patologiilor oncologice de la nivelul nasului și sinusurilor ca urmare a poluării, a obiceiurilor nocive și a unor mutații sau moșteniri genetice.

De asemenea, și bolile alergice sunt foarte frecvente la nivelul nasului, de obicei într-un context mai larg, care ține și de o afectare pulmonară – astm și rinită, care coexistă”, a transmis Codruț Sarafoleanu.

Citește mai departe pe Adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net