Băutura minune care îți ține creierul viu. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Ajută celula nervoasă”

Ultima actualizare:

Pe lângă apă, medicii ne recomandă să consumăm o băutură minune care ne menține creierul sănătos și aprig. Click! îți spune despre ce este vorba!

Ceaiul verde face creierul mai sănătos / foto: Shutterstock
Ceaiul verde face creierul mai sănătos / foto: Shutterstock

Profesorul Ciurea spune că acest tip de ceai ar ajuta şi în prevenirea uneia dintre cele mai grave boli neurologice, Alzheimerul.

„Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, tratament de prevenție.

Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, neurochirurg, la Antena 3.

Ceaiul verde, o minune pentru organism, dar mai ales pentru creier

Așadar, neurochirugul Vlad Ciurea susține că ceaiul verde are efecte miraculoase asupra celulelor nervoase. Medicul a aflat această informație de la un vestit profesor din Hanovra, care după orice masă bea ceai verde.

„Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra care, după orice masă, bea ceai verde. Și l-am întrebat: „De unde, domnule profesor?” și mi-a spus (...) că s-a acumulat în Persia această gândire, această religie și spune acest lucru.

În religie spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, a adăugat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Și călătoriile sunt bune pentru creier

Cunoscutul medic Constantin Dulcan este de părere că, mai ales după vârsta de pensionare, oamenii ar trebui să călătoarească mai mult.

„Oamenilor, mai ales după ce se pensionează, li se recomandă călătoriile tocmai pentru a întreține activitatea creierului. O călătorie oferă întotdeauna lucruri noi. Asta obligă creierul să facă noi conexiuni și este extrem de important”, a declarat Constantin Dulcan.

„Avem acum dovezi oferite din laborator care demonstrează cert o diversificare a informațiilor pentru un creier. Asta înseamnă pur și simplu că noi câștigăm neuroni. Experiența e foarte interesantă.

S-a făcut o cercetare pe doi șoricei. Unul a fost lăsat să trăiască în habitatul său natural, iar altul a fost expus la instrumente noi de joacă, adică i s-a creat un mediu propice distracțiilor.

După șase luni, s-a dovedit că numărul neuronilor a crescut de patru ori la șoricelul care a fost expus la experiențe noi. Monotonia înseamnă până la urmă o involuție sau evoluție lentă, evident, vârsta are efectele ei. Noutatea este extrem de importantă pentru creier”, a mai spus Dr. Dulcan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul William Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
alimente jpg
petre florin crevedia foto inquam octav ganea jpg
image png
469859399 1102167817961740 672508127811502855 n jpg
brad 1 jpg
profesoara care citeste o carte jpg
lovitura parta jpg
Metoda japoneza de slabit  Iti ia doar 10 minute pe zi  Sursa foto  shutterstock 1807805059 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net