Bea un pahar de lapte pe zi
Beneficiile consumului de lactate se regăsesc nu numai la nivelul sistemului osos şi al celui digestiv, ci şi în creşterea rezistenţei la boli, în scăderea riscului de cancer sau în micşorarea tensiunii arteriale. Iată 4 beneficii mai puţin cunoscute ale laptelui.
Putem slăbi cu 30% mai repede dacă includem în dietă lapte şi produse lactate (iaurt, lapte bătut, brânză proaspătă, urdă).
Calciul din lapte se leagă de grăsimile alimentare din intestin şi le blochează absorbţia prin procesul de saponificare.
Adică le transformă în săpun, care va fi eliminat din organism, în loc să se depună pe şolduri!
Laptele este singurul produs de origine animală care nu creează acidoză, adică nu îmbătrâneşte şi nu îmbolnăveşte.
Se ştie că produsele vegetale (legume, fructe, cereale) sunt alcalinizate, iar cele animale (carne, peşte, ouă) determină un mediu acid.
Ei bine, laptele este excepţia, prezenţa lui în organism este neutră.
"Bine crescut" înseamnă crescut cu lapte. Adolescenţii care consumă lapte şi produse lactate în cantitate crescută (3-4 porţii pe zi) au şanse să crească în înălţime cu 0,45% mai mult, independent de factorii genetici.
Cu alte cuvinte, laptele face oamenii mai înalţi, cu un plus de 0,5-1 cm pentru fiecare an "bogat" în lapte!
„Pasta de dinţi" cea mai eficientă în lupta cu cariile este brânza şi laptele. Mineralele, proteinele şi grăsimea din lapte sunt factori de protecţie extrem de eficienţi împotriva cariilor.
Laptele neutralizează pH-ul acid din gură, împiedică aderarea bacteriilor la smalţul dinţilor şi favorizează remineralizarea smalţului.
Dr. Mihaela Bilic, expert în nutriţie
Organismul nostru are nevoie de 1 g de calciu în fiecare zi.
Vă recomandăm să beţi cel puţin 1 pahar de lapte care conţine 300 mg de calciu.
Mai puteţi lua acest mineral foarte important pentru organism din spanac, broccoli, fructe oleaginoase, ou, pâine, conservă de sardine.