Bei vin zilnic şi trăieşti mai mult

Ultima actualizare:

Vinul poate fi considerat medicament atât timp cât este consumat cu moderaţie. Se recomandă un consum de cel mult un pahar de 125 ml de vin roşu pentru femei şi cel mult două pahare de 125 ml de vin roşu pentru bărbaţi, zilnic.

De unde vine puterea vinului de a reîntineri organismul? De departe, resveratrolul conţinut aduce cele mai multe efecte benefice pentru corp şi minte.

Considerat a fi cheia longevităţii, resveratrolul este cel mai puternic antioxidant, având calităţi de 5 ori mai puternice faţă de betacaroten şi de 20 de ori mai mari decât vitamina C.

Pe lângă strugurii roşii şi negri, vin şi must, resveratrolul se mai găseşte şi în afine şi mure.

Atenţie la vinul falsificat!

Ca să bem un vin de calitate şi nu unul contrafăcut, trebuie să fim atenţi atunci când îl cumpărăm. Spre deosebire de bere, vinul poate fi uşor falsificat prin adaos de îndulcitori naturali, cum este zaharoza, siropul de glucoză şi siropul de porumb, şi îndulcitori artificiali, precum aspartam şi zaharină. De asemenea, culoarea poate fi îmbunătăţită prin adaos de coloranţi.

În comerţ, vinul de masă ieftin are în proporţie mare adaos de apă sau vinuri din hibrizi. „Majoritatea vinurilor conţin sulfiţi (E220 până la E228) periculoşi pentru sănătate", scrie prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi în cartea sa „Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mâncăm?".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net