Beţi lapte ca să rămâneţi tineri!

simeon stalpnicul png

Laptele este alimentul cel mai armonios şi mai sănătos din câte există. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne spune cum putem folosi laptele ca medicament împotriva îmbătrânirii premature.

Răcoritor, uşor, uleios, pur şi hrănitor, laptele participă la formarea ţesutului muscular şi osos şi vindecă bolile stomacului. Substanţele minerale, enzimele şi proteinele care se găsesc în lapte ajută la formarea factorilor de apărare a organismului împotriva diferiţilor microbi, inclusiv împotriva bacilului tuberculozei.

Curăţă sângele

Laptele fortifică şi redă strălucirea pielii. Înlătură senzaţia de arsură a palmelor, picioarelor şi ochilor, curăţă sângele, activează digestia, înlătură extenuarea şi acţionează ca un tonic. De aceea, laptele este un aliment ideal pentru oamenii bolnavi, căci restabileşte starea de sănătate şi ne ajută să trăim mai mult. Este indicat să bem zilnic unu-două pahare mari cu lapte.

De ajutor pentru vârstinici

Îmbătrânirea prematură poate fi prevenită dacă introducem laptele în alimentaţia noastră zilnică, ajutând astfel corpul să se regenereze de la sine. În cazul vârstnicilor, laptele îi fereşte de inconvenientele care apar odată cu vârsta. Medicina tradiţională indiană a înregistrat nenumărate cazuri de persoane de 70-80 de ani care sufereau de gută, constipaţie cronică sau lipsă de poftă de mâncare şi care s-au vindecat cu lapte, folosindu-l ca aliment principal.

Reţetă indiană

Laptele acru, iaurtul sau laptele prins se amestecă cu apă în proporţii egale. Se adaugă o linguriţă de zahăr brun şi mirodenii: scorţişoară, cimbrişor, ghimbir, şofran, angelică (rădăcină), fenicul, cardamon.

Îmbunătăţeşte digestia

Laptele curăţă întreg tractul digestiv, acţionează ca detoxifiant, înlătură reziduurile din stomac şi intestine şi facilitează trecerea în sânge a substanţelor hrănitoare gata digerate şi transformate. Folosit ca medicament, laptele trebuie băut cu adaosuri de mirodenii (ghimbir, cardamom, turmeric, cuişoare, scorţişoară sau cimbru).

simeon stalpnicul png

Evitaţi laptele dacă sunteţi răcit!

Laptele este contraindicat în răcelile din cauza excesului de frig şi umezeală, dar poate constitui un remediu eficient dacă este administrat cald, cu miere şi condimente încălzitoare în cazul răcelilor contractate pe o vreme uscată, cu vânt şi curenţi de aer sau în cazul răcelilor cauzate de stres şi suprasolicitare.

simeon stalpnicul png

Iaurtul, pentru cei cu intoleranţă la lapte

Iaurtul, asemenea tuturor varietăţilor de lapte acru, lapte prins, chefir sau lapte bătut, este uşor asimilabil şi mai uşor digerabil decât laptele integral proaspăt. Conţine bacterii valoroase, ce ajută la digestia altor alimente absorbite în acelaşi timp cu el. Conţine majoritatea substanţelor nutritive necesare corpului şi aduce organismului vitaminele B şi săruri de calciu.

simeon stalpnicul png
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub theo rose png
cub smiley png
cub claudia pavel cream png
cub mircea bravo png
Oxi de la Chefi la Cutite 5 jpg
Jorge la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 3 februarie sfantul simeon doxologia jpeg
foto1 sorin balos chirurg de top  blur la femeieB jpg
rate marite jpg
fototapet steag sua 15514 jpg
16x9   theodor andrei jpg
guineea jpg