Beţi maximum 2-3 cafele pe zi
De-a lungul timpului, au existat diverse mituri sau credinţe populare privind cafeaua, majoritatea dintre ele fiind combătute de studiile ştiinţifice din domeniu din ultimii ani. Unul dintre aceste mituri este cel legat de consumul de cafea şi insomniile.
Studiile menţionate de Nescafe demonstrează că un consum moderat de cafea, inclusiv cafea solubilă/instant, nu influenţează somnul, dimpotrivă este parte a unui stil de viaţă echilibrat şi are beneficii asupra organismului.
Consumată în cantităţi moderate şi la orele recomandate, mai exact dimineaţa şi pe parcursul zilei, cafeaua nu va influenţa odihna din timpul nopţii.
Cafeina prezentă în cafea are într-adevăr efect stimulator şi determină o mai bună concentrare şi o atenţie sporită, dar nu are efecte asupra calităţii somnului.
Insomniile pot avea diverse cauze precum zgomotul, temperatura din cameră sau stările de disconfort.
Pentru a avea un somn odihnitor este recomandat să facem mişcare înainte de culcare, să dormim într-un loc liniştit şi confortabil.
Foarte importantă este şi metoda de preparare fiind esenţial să nu adăugăm o cantitate mai mare de cafea pentru o cană faţă de reţeta recomandată.
O preparare corectă a unei căni de cafea solubilă înseamnă adăugarea a doar 2 linguriţe de cafea solubilă pură la 150 ml de apă.