Bicarbonatul de sodiu, ingredient magic pentru sănătate! De ce să îl consumi zilnic, cu apă

Ultima actualizare:

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient pe care deseori sigur îl treci cu vederea, însă lucrul ăsta e pe cale să se schimbe! E versatil și te poate ajuta să îți îmbunătățești starea de sănătate. Tot ce trebuie să faci e să dizolvi zilnic o linguriță de bicarbonat într-un pahar cu apă. Iată ce spun specialiștii.

femeia pahar apa jpeg

Bicarbonatul de sodiu care zăbovește neclintit prin spatele dulapului tău poate fi ingredientul principal al unui elixir al tinereții. Britt Brandon, un specialist în nutriție, a scris chiar o carte despre beneficiile diverse ale acestui praf magic, care odată dizolvat în apă se transformă parcă într-o fântână a tinereții.

S-ar putea să îți placă și:  5 moduri în care putem folosi bicarbonatul de sodiu. Este mai mult decât un ingredient pentru prăjituri

Motive pentru care trebuie să bei zilnic un pahar de apă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu

În primul rând, dacă ești predispus la probleme digestive sau vrei pur și simplu să îți îmbunătățești starea generală de sănătate, Brandon recomandă să dizolvi o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar de 250 ml. cu apă și să consumi băutura în fiecare dimineață, „pentru a ajuta la menținerea unui echilibru sănătos al pH-ului în sistemul digestiv, pentru o digestie optimă, reflux ameliozat și o funcționare sănătoasă a tractului gastro-intestinal”.  

De altfel, bicarbonatul de sodiu ajută și la menținerea sănătății sistemului cardiovascular. Afecțiunile acestuia pot duce la scăderea energie și la funcționarea încetinită a funcțiilor mentale sau a digestiei, la scăderea imunității. O linguriță de bicarbonat de sodiu amestecată într-un oahar cu apă rece îmbunătățește fluxul sangvin și ajută la eliminarea blocajelor.

La fel de interesant: Cum îți albești dinții corect și sigur. Medicii atrag atenția asupra unor greșeli care au riscuri ireversibile

Dacă ai probleme cu balonarea, o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat în jumătate de pahar cu apă te va ajuta să depășești senzația de disconfort. În cartea lui, Britt Brandon spune că prin „reducerea pH-ului la niveluri neutre, gazele din organism pot fi calmate, iar procesele digestive, acizii și enzimele pot reveni la starea lor naturală”.

Sănătatea rinichilor tăi și combaterea refluxului, ușor de obținut cu ajutorul bicarbonatului

Rinichii sunt vitali pentru funcțiile organismului nostru, elimină toxinele și promovează producția sănătoasă de hormoni. Un studiu realizat pe un grup de pacienți internați în Londra relevă faptul că persoanele care consumau o linguriță de bicarbonat zilnic, în paralel cu tratamentul recomandat de specialiști, au reușit să încetinească declinul organelor.

Dacă refluxul îți dă probleme de cap în mod constant, poți lua în considerare o serie de schimbări în alimentație pentru a ajuta la reducerea arsurilor pe termen lung. Dar, dacă e o situație cu care nu te confrunți des, o jumătate de linguriță de bciarbonat combinată cu jumătate de pahar de apa te va ajuta să ameliorezi imediat simptomele neplăcute, transmite publicația Well&Good.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net