5 moduri în care putem folosi bicarbonatul de sodiu. Este mai mult decât un ingredient pentru prăjituri

Ultima actualizare:

Cu toții cunoaștem acest ingredient foarte popular pentru copt. Oferă alimentelor precum pâinea, prăjiturile, brioșele și prăjiturile o textură ușoară și pufoasă. Acest lucru se datorează faptului că are proprietăți de dospire, ceea ce înseamnă că reacționează cu un acid, cum ar fi oțetul sau sucul de lămâie, și face ca aluatul să crească prin producerea de dioxid de carbon, scrie healthline.com. 

image

Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu are o varietate de utilizări casnice, în afară de gătit. 

Iată cinci moduri în care mai poate fi folosit: 

1. Împrospătarea respirației – bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru împrospătarea respirației, pe post de apă de gură. Amestecă o linguriță de bicarbonat cu o ceașcă de apă și clătește-ți gura cu acest amestec. De asemenea, poate fi folosit la albirea dinților. Trebuie doar să presari puțin din acest ingredient pe periuța de dinți și să te speli. Atenție, nu folosi această metodă zilnic deoarece bicarbonatul de sodiu este abraziv și poate deteriora smalțul dinților. De asemenea, unele studii arată că acesta mai poate fi folosit și pentru calmarea aftelor bucale dar și pentru problemele gastrice. În acest caz, dizolvă o linguriță (5 grame) de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece și bea amestecul încet. 

2. Curățarea suprafețelor –Poți folosi bicarbonat de sodiu pentru curățarea cuptorului, a blatului de bucătărie, a chiuvetei, a cuptorului cu microunde sau a plitei de la aragaz, nu trebuie să faci altceva decât să prepari o pastă din bicarbonat și apă. Folosește apoi pasta pe post de produs de curățare și totul va străluci de curățenie. Este bun și pentru curățarea petelor de pe covoare. Pentru aceasta trebuie preparată o soluție din bicarbonat de sodiu și oțet.  

3. Îndepărtează pesticidele de pe fructe și legume. Acestea pot fi distruse complet cu ajutorul bicarbonatului. Pune timp de 10-15 minute fructele și legumele într-un recipient cu apă, în care ai dizolvat bicarbonat de sodiu pentru îndepărtarea completă a pesticidelor. 

4. Îndepărtează mirosurile din încălțăminte – Pentru aceasta este suficient să pui câte o lingură de bicarbonat de sodiu într-un săculeț din tifon, apoi introdu fiecare săculeț în câte un pantof. Lasă bicarbonatul să absoarbă mirosurile neplăcute peste noapte și bucură-te a doua zi de mirosul proaspăt din încălțări. Tot cu acest ingredient poți îndepărat mirosurile neplăcute din camere și frigider.  

5. Agent de albire pentru rufe - Bicarbonatul de sodiu este o modalitate ieftină de albire și curățare a rufelor. Adaugă 1/2 cană (110 grame) de bicarbonat de sodiu la cantitatea obișnuită de detergent de rufe. De asemenea, acest ingredient poate fi folosit și pentru curățarea obiectelor din argint. În acest caz trebuie amestecat cu apă clocotită și oțet alb.

Specialiștii spun însă să nu abuzăm de acest ingredient. Chiar dacă nu este atât de nociv ca alete soluții de curățat, folosit incorect poate zgâria suprafețele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
sarmale freepik jpg
coafura1 jpg
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
horoscop jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
horoscop shutterstock jpg
pexels daniel sikpi 191282566 19063983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net