Broccoli, o legumă miraculoasă pentru bolile grave

Ultima actualizare:

    Broccoli este unul dintre alimentele care îți aduc fericireawww.clicksanatate.ro
Broccoli este unul dintre alimentele care îți aduc fericireawww.clicksanatate.ro

Broccoli sau conopida verde este un aliment dietetic renumit pentru virtuţile sale medicinale extraordinare ! Nutriţioniştii europeni ne recomandă să includem frecvent leguma- minune în dieta noastră.

Concluziile cercetătorilor japonezi

Cercetările efectuate la Universitatea din Tsukuba din Japonia şi la alte instituţii prestigioase din lume clasează broccoli pe primul loc în categoria legumelor bogate în substanţe anticancerigene, cu efect preventiv în cataractă şi în bolile cardiovasculare. Studiile recente au scos la iveală şi alte beneficii oferite de consumul frecvent de broccoli asupra înmulţirii haotice a celulelor maligne. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție,  menționează în studiul : ”Broccoli, leguma miraculoasă”, că  această conopidă verde conţine sulforafan, o substanţă care poate preveni boala ulceroasă şi cancerul de stomac.

Broccoli tratează diferite forme de cancer

Datorită substanțelor anticancerigene pe care le conține, broccoli este recomandat în tratamentul diferitelor forme de cancer: de esofag, laringe, colon, prostată  şi de  plâmâni. Substanţele active  pe care le conţine : vitamine (mai ales A , B complex, U şi C- cu efecte antioxidante), fibre, proteine, minerale (foarte mult calciu- identic cu cel existent în lapte), glucide, lipide şi enzime, broccoli are efecte favorabile asupra oaselor, dinţilor şi ganglionilor limfatici.

Broccoli purifică sângele  

Totodată, această legumă- panaceu purifică sângele, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi metabolismul celular.  Pentru păstrarea substanţelor active, broccoli trebuie pregătit cât mai simplu: sub formă de salată, de exemplu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net