Cafeaua poate să provoace cancer când se bea prea fierbinte
Cafeaua este una dintre băuturile preferate pe mapamond. În urma unor vaste cercetări la nivel internațional, referitoare la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.
Consumatorii de cafea au trăit multă vreme cu emoții, deoarece cafeaua era clasificată în grupa băuturilor ”posibil cancerigene”.
Acum, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”
Cu ocazia unei întâlniri a Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”. Totuși, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la temperature mai mari de 65 grade Celsius.
Lichidele foarte fierbinți sunt periculoase pentru esofag
Lichidele foarte fierbinți pot vătăma celulele esofagului, stimulând astfel dezvoltarea cancerului de esofag în viitor. Dar atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, mucoasa uterină și ficatul împotriva cancerului.