Cafeaua prea fierbinte poate să stimuleze cancerul de esofag
Cafeaua este una dintre băuturile preferate pe mapamond. În urma unor vaste cercetări la nivel internațional, referitoare la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.
Cafeaua nu mai face parte din categoria băuturilor ”posibil cancerigenă”
Multă vreme, consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu emoții, deoarece cafeaua era clasificată ca fiind ”posibil cancerigenă”. Cu ocazia unei întâlniri a Agenției Internaționale de Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din categoria băuturilor ”posibil cancerigene”. Totodată, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la temperature mai mari de 65 grade Celsius. Lichidele consumate foarte fierbinți pot vătăma celulele esofagului, stimulând astfel dezvoltarea cancerului de esofag în viitor. Dar atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, ficatul împotriva cancerului.