Cafeauna decofeinizată conține substanțe nocive

Ultima actualizare:

    Cafeaua decofeinizată conține subsatnțe nocive organismuluiSursa foto: cosmopolitan.ro
Cafeaua decofeinizată conține subsatnțe nocive organismuluiSursa foto: cosmopolitan.ro

Datorită stresului și oboselii acumulate, multe persoane consumă mai multe cești de cafea pe zi. Când este consumată în exces, cafeaua are efecte negative asupra organismului, deoarece contribuie la creşterea nivelului de colesterol „rău”.

De fapt, de vină este cafestolul, un compus care apare în compoziţia cafelei,  când licoarea îndrăgită este preparată prin încălzire trepată (tip expresso sau cafeaua la ibric, foarte gustoase, dar nesănătoase). Specialiştii olandezi au constatat că un consum constant (cinci ceşti de cafea pe zi, timp de o lună) cresc nivelul colesterolului cu un procent de 7%.

Și cafeauna decofeinizată este nocivă

Surprinzător, şi cafeaua decofeinizată conţine această substanţă nocivă. Astfel, persoanele care cred că-şi  protejează sănătatea consumând acest tip de cafea se înșală. Acest tip de cafea, pe lângă substanţele chimice rămase după procesul de decofeinizare, îngurgitează şi cafestol, o substanţă nocivă pentru organism.       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
dulciuri jpg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
oameni fericiti jpg
Orhidee roz jpg
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net