Caisele, ideale pentru inimă şi piele

Ultima actualizare:

Bogate în vitamine şi minerale, caisele sunt un izvor de sănătate. Dulci şi aromate, ele pot proteja organismul de numeroase boli şi afecţiuni, însă pot da un plus de frumuseţe şi pielii.

Ţin bolile departe de tine

Fibrele sunt foarte importante, deoarece îmbunătăţesc digestia şi previn constipaţia, dar elimină şi toxinele din organism. De asemenea, betacarotenul conţinut scade nivelul de colesterol şi menţine sănătatea inimii. Vitamina A îmbunătăţeşte acuitatea vizuală, protejează ţesuturile şi celulele corpului de acţiunea negativă a radicalilor liberi, iar potasiul scade tensiunea arterială prin relaxarea arterelor şi a vaselor de sânge. Sucul natural de caise e recomandat persoanelor anemice, slăbite. Aceste fructe conţin şi mult fier, care ajută în producerea hemoglobinei, responsabilă pentru oxigenarea creierului. Vitaminele şi mineralele energizează organismul. Având un efect revigorant, pot ţine departe stările depresive. 

Beneficii pentru frumuseţe

Vitamina A e excelentă pentru pielea noastră! Ne-o pregăteşte pentru soare şi o protejează de agresiunile zilnice. Pentru o mască de frumuseţe folosiţi 3 caise zdrobite, o lingură de smântână proaspătă sau iaurt natural şi puţin suc de lămâie. Ingredientele se amestecă, iar mixtura obţinută se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze 20 de minute. Această mască naturală va împrospăta tenul, îl va hidrata şi catifela. În plus, uleiul extras din sâmburii de caise ajută la prevenirea ridurilor, hidratează intens pielea uscată şi este absorbit rapid în piele, fără a lăsa o peliculă grasă la suprafaţa acesteia.

Ideale în curele de slăbire

O caisă conţine 0,009 g grăsimi saturate şi 0,087 g grăsimi nesaturate, ceea ce este foarte puţin şi face din acest fruct un aliat ideal în curele de slăbire. De asemenea, o caisă proaspătă are numai 17 calorii, e dulce, aromată şi săţioasă, deci poate înlocui cu succes o ciocolată sau o prăjitură bogate în calorii şi grăsimi nesănătoase. Însă fructele uscate nu au acelaşi efect, pentru că au întotdeauna un conţinut mai mare de zahăr. De exemplu, 5 caise proaspete de mărime medie au 75 de calorii şi 14,3 grame de zahăr, în timp ce acelaşi număr de caise uscate au 313 calorii şi 69,5 grame de zahăr.

Click! spune

Cea mai bună cale de a beneficia de nutrienţii din caise este să le consumăm în stare crudă sau proaspătă. Însă putem profita de efectele lor pozitive şi dacă le adăugăm la o reţetă cu carne sau în compoziţia garniturilor, tartelor, jeleurilor, sosurilor sau compoturilor fără adaos de zahăr. 

image
image
image
image
image
image
FotoJet jpg
calendar ortodox 2021 25 martie bunavestire mihai coman jpeg
Construcție casă dreamtime com jpg
grave 674443 1920 jpg
boy 1666611 1920 jpg
Kati Ognean arhiva personală jpg