Caisele , o sursă excelentă de calciu

Ultima actualizare:

    Caise
Caise

Cercetări recente au demostrat faptul că există o legătură strânsă între nivelul calciului din organism şi greutate.

În această ecuaţie intervine şi vitamina D care acţionează ca un hormon : echilibrează şi fixează nivelul calciului în corp. Cei care consumă alimente bogate în calciu (brânzeturi, lactate, caise, fructe uscate şi morcovi) îşi protejează sistemul osos, dinţii, părul, dar îşi menţin o greutate constantă.

Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă doza ideală de calciu, pe zi : pentru copiii cu vârste cuprinse între de 7 şi 12 ani :270 mg, pentru copiii între 9 şi 18 ani: 1300 mg; pentru adulţi: 1200 mg ; pentru adulţii care depăşesc vârsta de 50 de ani se recomadă :1200 mg. În dieta cotidiană, caisele reprezintă o sursă sigură şi plăcută de calciu, de alte minerale valoroase (magneziu, fosfor, crom, brom), dar şi de vitamine (B1,B2, C şi cantităţi importante de vitamina A).

Culoarea auriu închis a caiselor dovedeşte prezenţa beta-carotenului, un antioxidant valoros a cărui putere este legată de efectul de prevenire a cancerului. De asemenea, caisele care conţin potasiu , care ajută la prevenirea hipertensiunii şi este necesar pentru nervi şi muşchi sănătoşi.

Licopenul, betacarotenul şi pectina din compoziţia elicioaselor fructe sunt mai bine absorbite de organism când fructele-proaspete sau uscate-, sunt fierte, spun specialiştii. În plus, nutriţioniştii spun că fructele proaspete sunt un beneficiu pentru sănătate, dar există opinii potrivit cărora caisele sunt valoroase din punct de vedere nutriţional , precum carnea de viţel. În acelaţi timp, fructele uscate sunt cel puţin la fel de bune cu cele proaspete.

Reţeta săptămânii

Găluşte cu caise

Timp de preparare : 45 de minute

Calorii : 90

Ingrediente:4 pahare de făină, 4 pahare de apă, 4 ouă, 4 linguri de unt, 4 linguri de zahăr, 10 linguri de pesmet, un pacheţel de vanilie, 24 de caise.

Cum se prepară: Fierbeţi apa cu untul şi când începe să clocotească luaţi vasul de pe foc; adăugaţi făina şi vanilia, mestecaţi foarte bine şi adăugaţi pe rând ouăle.

Împărţiţi aluatul în 24 de bucăţi şi înfăşuraţi fiecare caisă, fără sâmbure, într-o bucăţică de aluat. Găluştele se fierb în apă până se ridică la suprafaţa vasului. Apoi, le treceţi prin pesmetul rumenit în unt, amestecat cu zahăr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
chocolate saga1 jpeg
gaini jpg
esplanada rapa galbena jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
branza branzeturi istock jpg
simion lasconi podcast micutzu jpg
diabet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net