Caisele, pline de vitamine și minerale

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Caisele sunt o gustare sănătoasă şi răcoritoare în zilele de vară. Însă, pe lângă aroma lor delicioasă, ele sunt surse preţioase de vitamine, minerale şi substanţe nutritive cu rol extrem de benefic asupra organismului.

Ţin inima sănătoasă. Bogate în apă, caisele contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi au efect diuretic, motiv pentru care sunt ideale în curele de slăbire. Mai mult, sunt o sursă de minerale, cum ar fi potasiu, fier, zinc, calciu şi mangan. Potasiul este un mineral esenţial pentru o inimă sănătoasă. Reprezintă o componentă importantă a celulelor şi a fluidelor corpului, ajutând la reglarea ritmului cardiac şi a tensiunii arteriale.

simeon stalpnicul png

Efect revigorant. Betacarotenul din compoziţia lor, vitaminele C şi E, fibrele, zaharurile şi o serie de oligoelemente (magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom, cobalt) furnizează energie organismului şi reglează procesele metabolice. Au un efect revigorant asupra organismului şi împreună cu o alimentaţie sănătoasă şi un program de exerciţii fizice pot ţine la distanţă stările depresive. Important de ştiut este că înlătură oboseala, stresul şi insomniile, stimulează memoria şi capacitatea de concentrare.

Ajută în anemie. Prin conţinutul de fier, caisele combat anemia. Tot conţinutul acesta ridicat de vitamine şi minerale ajută la combaterea asteniei. Conţinutul crescut de betacaroten este foarte important deoarece scade nivelul de colesterol rău din sânge şi protejează astfel inima, conform www.alegesanatos.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net