Caisele te scapă de anemie

Ultima actualizare:

    Foto: 123rf
Foto: 123rf

Parfumate şi zemoase, caisele sunt adevărate remedii dulci pentru o mulţime de boli, dar şi pentru frumuseţe.

Impresionantele beneficii pentru sănătate ale acestor fructe se datorează vitaminelor, mineralelor şi fibrelor alimentare.

Constipaţie 

Bogate în fibre, caisele au proprietăţi laxative, fiind recomandate celor care suferă de constipaţie. Fibrele ajută sucurile gastrice şi digestive să absoarbă nutrienţii din hrană şi să proceseze mai uşor alimentele.

Sistemul osos 

Caisele conţin minerale, care sunt esenţiale pentru dezvoltarea corectă a oaselor şi pentru menţinerea densităţii osoase. Calciul, fosforul, magneziul, fierul şi cuprul îndeplinesc roluri importante în formarea de materie osoasă. S-a descoperit că mineralele pot preveni chiar şi instalarea afecţiunilor osoase specifice înaintării în vârstă, precum osteoporoza.

Protejează inima 

Conţinutul ridicat de vitamina C, potasiu şi fibre alimentare din caise înseamnă o bună sănătate cardiovasculară. Consumate frecvent, caisele protejează sistemul cardiac de numeroase boli, precum ateroscleroza, infarctul miocardic sau atacul vascular cerebral. 

Reglează nivelul fluidelor

Aportul important de potasiu din caise ajută la menţinerea echilibrului lichidelor în corp, respectiv la procesul de distribuire corectă a energiei către organe şi muşchi. Un echilibru desăvârşit al eletroliţilor înseamnă mai multă energie, risc diminuat de instalare a crampelor şi o bună circulaţie a sângelui.

Ameliorează febra 

Sucul de caise este folosit pentru ameliorarea febrei, întrucât furnizează vitaminele, mineralele, caloriile şi lichidele de care organismul are nevoie pentru a se detoxifia. Conţin substanţe antiinflamatorii, care ajută la reducerea temperaturii interne a corpului. Sunt benefice şi pentru controlul simptomelor artritei sau a gutei.

Tratează afecţiuni ale pielii 

Caisele pot fi şi un remediu natural pentru numeroase afecţiuni cutanate: eczema, pruritul cutanat, scabia şi alte boli dermatologice iritante. Vitamina A şi antioxidanţii transformă aceste fructe într-un adjuvant de bază în menţinerea sănătaţii pielii şi întârzierea primelor semne de îmbătrânire.

Fierul şi cuprul din caise participă la formarea hemoglobinei, fiind utile în tratarea anemiei, potrivit www.sfatulmedicului.ro.

Reducerea riscului de cancer 

Carotenoizii şi alţi antioxidanţi din caise neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi şi previn transformarea celulelor sănătoase în celule canceroase.

Antiasmatic 

Uleiul esenţial de caise e un antiastmatic eficient, ameliorând simptomele acestei boli respiratorii şi deţinând proprietăţi expectorante.Previne crizele de astm.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
masina electrica
image
actualitate.net
image
actualitate.net