Caju, fruct extrem de bogat în surse naturale de vitamine


    Fructele de caju fac parte din familia fisticului. (Foto: Stutterstock)
Fructele de caju fac parte din familia fisticului. (Foto: Stutterstock)

Caju este un fruct exotic, descoperit de curând de noi. Noutatea cea mai plăcută constă în mulţimea elementelor nutritive pe care fructul.

Asemănător la gust cu fisticul, deliciosul fruct poate fi consumat ca atare sau adăugat în unele preparate culinare. Este bine de ştiut că acest fruct exotic este o sursă excelentă de energie datorită procentului semnificativ de grăsimi (42,2 la sută) şi de proteine (17,5 la sută).

Printre grăsimile valoroase se numără acidul oleic, renumit pentru beneficiile sale asupra sistemului cardio-vascular. Tot în avantajul cardiacilor acţionează şi vitamina E, un antioxidant dovedit, dar şi alte surse naturale de vitamine esenţiale: vitaminele B1,B2 şi B3 - prezente în compoziţia fructului.

Mai mult, fitonutriţionistul Eugen Giurgiu ne recomandă să consumăm fructele caju deoarece sunt bogate în magneziu (270 mg la 100 g), mineral care ţine sub control tensiunea arterialå, reduce intensitatea migrenelor şi combate problemele respiratorii . De asemenea, fructul mai conţine o cantitate semnificativă de fosfor (375 mg la 100 g), un tonic dovedit pentru oase şi pentru dinţi.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
oana zavoranu si sotul
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
carina veghiu jpg
atac armat jpg
image
image
image
image
image
image
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg