Calităţile miraculoase ale boabelor de muştar

image
Se înghit cu un pahar de apă sau de lapte

Sunt mici, dar foarte importante şi eficiente pentru sănătatea organismului nostru. Simple sau sub formă de cataplasmă, seminţele de muştar aduc alinarea de care ai nevoie. Pentru mâinile şi picioarele foarte reci, acestea sunt o soluţie incontestabilă.

Remediu natural

În uz extern, sub formă de cataplasme, bobiţele de muştar sunt un excelent remediu în stările gripale: pot descongestiona căile respiratorii în caz de bronşită, alină durerile reumatismale, fac să dispară vânătăile şi alungă febra. Însă înainte de a pune cataplasmele cu făină de muştar, obligatoriu trebuie aplicat pe piele un strat de cremă grasă (vaselină).

image
Pastă de muştar pentru cataplasme

Ai nevoie de: făină de muştar, apă caldă, un tifon mare sau o şosetă curată. Râşneşte 3 linguri de boabe de muştar, apoi amestecă progresiv cu apă, ca să obţii o pastă groasă. Pune pasta în tifon sau în şosetă, leag-o bine şi aplică pe piept. Acoperă cataplasma cu fulare groase din lână, lasă să acţioneze timp de jumătate de oră – o oră (cât poţi să suporţi).

Ţin colesterolul  sub control

Se administrează câte 3 linguriţe de boabe de muştar zilnic, cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Boabele se pun pe limbă şi se înghit întregi, cu multă apă. Tratamentul cu boabe de muştar se ţine timp de 4 luni, însă efectele vizibile se văd după trei săptămâni.

Reglează sistemul digestiv

Cei care suferă de constipaţie cronică trebuie să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă (zi de zi se creşte doza de administrare până la o lingură). Acest tratament se ia sub formă de cure, pe o perioadă de o săptămână, urmată de o pauză de zece zile.

De ajutor în cazuri grave de bronşiolită la copii

Aceste cataplasme sau băi cu muştar aplicate corect au salvat vieţile multor copii, care se învineţiseră în urma unor cazuri grave de bronşiolită. De asemenea, puse pe piept, cataplasmele cu muştar calmează tusea convulsivă la copii şi previn complicaţiile grave.

Uşurează simptomele astmului

Bolnavii de astm pot respira mai bine în urma condimentelor iuţi, cum sunt muştarul sau usturoiul. Acestea au putere mucokinetică, adică de mişcare a mucusului, dar au şi puterea de a dilua secreţiile groase şi de a deschide astfel căile respiratorii, uşurând considerabil respiraţia.

Ideale şi în curele de slăbire

Boabele de muştar au o valoare nutriţională mare şi contribuie la arderea grăsimilor, la accelerarea metabolismului şi la îmbunătăţirea stării de sănătate în general. Bobiţele ar trebui adăugate cât mai des în mâncarea pe care o consumi. Le poţi adăuga în sandvişuri, salate, dressinguri pentru carnea de peşte şi cea de pui sau chiar în sosuri pentru legume. Pentru efecte rapide, pune 3 linguriţe de boabe de muştar într-un pahar cu apă şi bea amestecul înainte de fiecare masă principală.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Fosa septica FOTO Shutterstock jpg
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (7) JPG
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati