Când ajung kilogramele în plus o problemă de sănătate care ne pune viața în pericol?

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Despre kilogramelor în plus am discutat cu dr. Mihai Ionescu, medic de excelență în chirurgia obezității, care ne-a explicat când devine greutatea o problemă de sănătate care ne pune viața în pericol. Puține persoane știu că acest lucru ne afectează aproape toate organele vitale, inclusiv cele de reproducere.

Dr. Mihai Ionescu, medic de excelență în chirurgia obezității. Sursa foto: Click!
Dr. Mihai Ionescu, medic de excelență în chirurgia obezității. Sursa foto: Click!

Citește și: 8 mituri despre operația de micșorare a stomacului, demontate de medicul Mihai Ionescu

„Obezitatea crește semnificativ riscul de a dezvolta diabet, boli de inimă, afecțiuni ale ficatului sau ale vezicii biliare. De asemenea, există suficiente dovezi că este direct legată de anumite forme de cancer, inclusiv leucemie, cancer de sân și de colon. În prezent, la nivel mondial, se estimează că 1,1 miliarde de oameni sunt supraponderali, dintre care cel puțin 300 de milioane sunt obezi.

Cancerul afectează aproximativ 22 de milioane de persoane care trăiesc cu această afecțiune. Acest lucru îl face o problemă majoră de sănătate publică.

Efectele obezității asupra sănătății sunt multe și variate și au un impact negativ real și de durată asupra oamenilor și a generațiilor viitoare.”, ne-a explicat medicul Mihai Ionescu.

Iată și: Descoperirea cercetătorilor: Există o legătură între obezitate, boli cardiovasculare și microbiomul intestinal

Putem vorbi și despre infertilitate

Problemele legate de reproducere apar și din cauza greutății, căci obezitatea după ce la infertilitate. 

„Două studii științifice recente au demonstrat că nivelul hormonilor reproductivi la femeile cu obezitate poate fi parțial restabilit prin scăderea nivelului de glucoză din sânge și revenirea la o greutate normală.

De asemenea, în cazul bărbaților obezi, calitatea lichidului seminal poate fi îmbunătățită dacă aceștia slăbesc și apoi mențin pierderea în greutate.”, a mai explicat, pentru Click!, chirurgul Mihai Ionescu.

Mai vezi și: Cum să slăbești dacă ai peste 100 de kilograme. Medic: ”Nu există dietă hipoglucidică ideală fără risc asociat. Nici măcar cea trendy keto”

Kilogramele în plus ne afectează viața și încrederea în sine

Foarte multe persoane care se confruntă cu un număr mare de kilograme, dar mai ales cele care tind să devină obeze, riscă să devină ținta glumelor celor din jur, însă problema cea mai mare este masa de afecțiuni pe care o pot dezvolta.

„Dacă vorbim despre obezitatea infantilă, ea poate duce la apariția unor probleme de sănătate grave, care îi marchează pe copii pe tot parcursul vieții. Se poate declanșa diabetul de tip 2, astmul, anxietate și depresie, apnee, probleme cu articulațiile.

Pe lângă acestea, ei pot deveni victimele bullying-ului, ce îi va însingura și le va afecta încrederea în sine.”, spune medicul chirurg.

Cum poți scăpa de kilogramele în plus prin chirurgie?

Dietă, sport, consum de apă și mâncăruri de sănătoase, asta e tot ce trebuie să facem pentru a trăi mult și bine, însă sunt cazuri în care doar chirurgia mai poate salva viața unui om.

„Studii ample realizate de-a lungul anilor au demonstrat eficiența chirurgiei bariatrice, faptul că răspunsul terapeutic apare în câteva zile de la realizarea intervenției. În peste 90% dintre cazuri, atunci când există comorbidități, remiterea complicațiilor se obține în primul an după efectuarea intervenției chirurgicale. Privind per ansamblu, cel mai mare beneficiu al chirurgiei metabolice îl reprezintă prelungirea speranței de viață a pacienților.”, a spus doctorul Mihai Ionescu, pentru Click!.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net