Când e nevoie de antibiotice în sinuzită?
Durerile de cap și simptomele de alergie e posibil să aibă drept cauză sinuzita, iar dacă persistă, este nevoie de tratament prelungit, în unele cazuri chiar și cu antibiotice.
Sinuzita se manifestă prin dureri faciale și de cap cauzate de inflamarea mucoasei care căptușește sinusurile, cavități anexate canalelor nazale. La aceste semne se adaugă scurgerile nazale (apoase la început, apoi mai închise la culoare), febra, ameţelile. Dacă nu reușești să scapi de aceste neplăceri cu ajutorul remediilor naturiste, nici după o săptămână, consultă un medic orelist.
Evită să te tratezi singur!
Tratamentul diferă de la o persoană la alta, în funcție de evoluția bolii, prin urmare nu încerca ceva ce a funcționat în trecut la aceleași simptome sau o schemă salvatoare în cazul unui prieten. E posibil să ți se recomande mai întâi pulverizări locale cu medicamente vasoconstrictoare, inhalaţii calde şi mentolate, analgezice.
Spray-urile nazale și picăturile reduc inflamația și desfundă nasul, dar nu trebuie luate mai multe zile decât ți s-a spus de către medic, pentru că pot deshidrata mucoasa nazală sau dau dependență.
Dacă nici după acest tratament durerile nu cedează, nasul este înfundat de mai bine de 3 săptămâni, ai secreții purulente și starea de letargie persistă, este posibil să fie prezentă o infecție bacteriană, situație în care medicul orelist îți va indica antibiotice. În cazurile foarte grave, este nevoie de spitalizare pentru administrarea de antibiotic injectabil.
Află pe clicksanatate.ro în ce situație se recomandă intervenția chirurgicală!