Când este prea fierbinte, cafeaua poate să provoace cancer

Ultima actualizare:

    Cafeaua consumată la temperaturi moderate  nu este cancerigenăSursa foto: descoperă.ro
Cafeaua consumată la temperaturi moderate nu este cancerigenăSursa foto: descoperă.ro

Una dintre băuturile consumate preferențial, pe mapamond, este cafeau. Pe această temă s-au efectuat vaste cercetări la nivel internațional.

Referitor la consumul moderat de cafea, un raport al Organizației Mondiale a Sănătății precizează că un consum moderat, de 3-4 ceşti de cafea pe zi, influenţează în mod pozitiv starea de bine: fizică, mentală şi socială.

Multă vreme, consumatorii de cafea trăiau, totuși, cu teamă, deoarece cafeaua era clasificată în categoria băuturilor ”posibil cancerigene”. Cu prilejul unei întâlniri a reprezentanților Agenției Internaționale de  Cercetare a Cancerului, cafeaua nu mai face parte din grupa băuturilor ”posibil cancerigene”. 

Un semnal de alarmă în privința băuturilor foarte fierbinți

Totuși, Agenția respectivă trage un semnal de alarmă în privința băuturilor consumate la temperature mai mari de 65  grade Celsius. Lichidele foarte fierbinți pot vătăma  celulele esofagului, stimulând astfel dezvoltarea cancerului  de esofag în viitor. Dar atunci când cafeaua este consumată la temperaturi moderate, se crede că protejează, într-o mică măsură, ficatul împotriva cancerului. 

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tinte ale rusiei jpg
Ingrijire piele femeie FOTO Shutterstock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
husky harghita jpg
MONICA POLI jpg
dacii  jpg
mascati jpg
Diana  Sosoaca Foto Facebook Diana Ivanovici Sosoaca jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net