Când respectăm propriul ceas biologic suntem sănătoși - concluziile nutriționiștilor

Ultima actualizare:

    Ceasul biologic trebuie respectat , așa cum ne recomandă nutriționiștiiSursa foto: femeia.ro
Ceasul biologic trebuie respectat , așa cum ne recomandă nutriționiștiiSursa foto: femeia.ro

Preocupați de starea noastră de sănătate, nutriționiștii din mai multe țări au făcut numeroase studii pe tema ceasului nostru biologic. În urma acestor studii, specialiștii au ajuns la următoarea concluzie: organismul uman trebuie să se adapteze la propriul ceas biologic pentru a se menține în formă.

În același timp, persoanele care vor să slăbească trebuie să respecte concluziile nutriționiștilor care precizează orele la care trebuie să servească masa.

Trebuie respectate orele la care servim cina

Nutriționiștii care au realizat studiile, cu referire la propriul ceas biologic, susțin că trebuie respectate orele la care servim masa de seară! Acest reper are legătură cu odihna intestinului. ”Când mănânci tot timpul, nivelul insulinei și glucozei sunt ridicate tot timpul”, precizează dr. Ruth Patterson, expertă în nutriție și epidemiolog la Universitatea din California, în San Diego. Experta a constatat că insulina stimulează creșterea, iar prezența constantă a acesteia în sânge favorizează celulele precanceroase.

Concluzii referitoare la cancerul de sân

În privința cercetărilor efectuate în cazul femeilor care au supraviețuit cancerului la sân, experta americană și colegii ei au constatat că revenirea bolii era mai puțin probabilă la femeile care nu mâncau cel puțin 13 ore pe noapte.    

Recomandări pentru persoanele care vor să slăbească

Nutriționiștii recomandă persoanelor care vor să slăbească să țină post cel puțin o jumătate de zi. În acest caz, este bine ca persoanele în cauză să nu mănânce cel puțin 12 ore pe zi: postul  începe după masa de seară ( între orele 18.00 și 20.00) și se încheie dimineața, la ora 8.00.

 Concluzii privind consistența meselor

 Un important studiu israelian, realizat în anul 2013, a împărțit femeile supraponderale și obeze în două grupuri. În acest caz, fiecare grupă consuma aceleași număr de calorii. Totuși, un grup consuma un mic dejun consistent, un prânz mediu și o cină modestă. Al doilea grup servea un mic dejun redus, un prânz mediu și o cină consistentă. Nutriționiștii au constatat că acel grup care consuma un mic dejun generos a pierdut mai mult în greutate și avea un metabolism mai sănătos, în comparație cu grupul care consuma o cină consistentă.

Să nu mai serviți cina la ore târzii...

Pe  tema ceasului biologic, un alt studiu realizat în anul 2015  a scos la iveală că masa de seară crește nivelul de zahăr din sânge cu 17 la sută în comparație cu o masă identică luată dimineața. Alte cercetări pe tema ceasului biologic menționează că numărul de calorii  arse în timpul digestiei, în primele două ore după cină, scade la jumătate în comparație cu masa servită la micul dejun.

În perioada odihnei intestinului se consumă numai apă

În timpul postului de 12 ore, când intestinul se odihnește, trebuie să se consume doar apă. După aceea, persoanele care vor să slăbească ar putea să bea și alte băuturi, inclusiv cafea.

Recomandări privind ora la care servim masa

 Persoanele care fac parte din categoria matinalilor pot să servească cina la ora 18.00 și să țină post până la ora 6 dimineața. În schimb, persoanele care sunt numite ”păsări de noapte”, care muncesc noaptea, pot servi cina și la ora 21.00, dar să țină post până dimineața la ora 9.00.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene si Albert de Monaco Facebook2 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net