Cartoful dulce previne bolile de inimă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ca şi morcovul sau dovleacul, această legumă de culoare portocalie este bogată în beta-caroten. Cartoful dulce, care are cel mai bun gust în timpul toamnei, este o sursă bună de vitamine, fibre şi minerale, tot ce are nevoie organismul pentru o stare de bine. Iata de ce trebuie să consumaţi cartofi dulci!

Cartofii dulci sunt bogaţi în antioxidanţi, care acţionează în organism prin prevenirea problemelor inflamatorii, cum ar fi astmul, artrita, guta. 

Sunt o sursă excelentă de carbohidraţi. Pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi pot astfel preveni condiţii precum rezistenţa la insulină. 

Cartofii dulci sunt sănătoşi pentru tractul digestiv. Fiind bogaţi în fibre digestive, mai ales când sunt consumaţi cu coajă, ajută la ameliorarea constipaţiei şi pot preveni apariţia cancerului de colon. 

Această legumă este bogată în vitamine şi alţi nutrienţi importanţi care pot stimula imunitatea şi pot sprijini nevoile organismului. 

Cartofii dulci sunt indicaţi pentru prevenirea bolilor de inimă. Cu conţinut ridicat de potasiu, ei ajută la prevenirea declanşării atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral. Potasiul ajută la menţinerea echilibrului electrolitic şi a lichidului din organism, aspecte importante pentru stabilizarea tensiunii arteriale. 

Deficienţele de potasiu pot cauza crampe musculare, precum şi leziuni ale muşchilor. Prin adăugarea de cartofi dulci în dieta zilnică (împreună cu exerciţii fizice corespunzătoare), vă puteţi aştepta la un impuls de energie şi mai puţine leziuni sau crampe musculare. 

Sunt indicaţi pentru femeile gravide, deoarece aceştia sunt bogaţi în acid folic, esenţial pentru dezvoltarea celulelor şi a ţesuturilor sănătoase ale fătului.

Organismul tinde să folosească foarte mult potasiu şi alte minerale importante atunci când se află sub stres, iar cartoful dulce este o legumă care aprovizionează organismul cu minerale. Vă menţine în echilibru în timpul perioadelor de stres.

Cartofii dulci se află pe primul loc într-un clasament nutriţional al legumelor, deoarece sunt o sursă importantă de fibre, zaharuri naturale, carbohidraţi complecşi, proteine, carotenoizi, vitamina C, fier şi calciu, conform www.sfatulmedicului.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cozi germania lindt dubai jpg
femei cu crucea in frunte obicei jpg
penthouse new york jpg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 11 56 42 AM (1) jpeg
guadelupa shutterstock 2136226577 jpg
harta  drum expres jpg
targ craciun facebook jpg
Incendiu la un bloc din Piatra Neamț FOTO: ISU
image
actualitate.net
image
actualitate.net